Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock New Africa - stock.adobe.com

Stedfar stod bag rystende mishandling: Baby havde adskillige knoglebrud og hovedskader

En 42-årig mand er ved Retten i Randers i en nævningesag blevet idømt fem års fængsel for flere gange i august og september 2019 at have udsat sin lille stedsøn for grov vold og mishandling. 

Sagen mod den 42-årige mand begyndte i september 2019, da pædagogerne i den dengang 11 måneder gamle drengs vuggestue slog alarm og sendte ham til undersøgelse på skadestuen, fordi de af flere omgange havde opdaget blå mærker forskellige steder på hans krop og han virkede slap og fraværende. 

Lægerne konstaterede, at han, ud over de blå mærker, havde fået et brud på lårbenet, skinnebenet, bækkenet og flere ribben. Desuden havde han kraniebrud og blødninger i hjernen. 

Søgte på babyvold

Da lægernes vurdering var, at drengen havde været udsat for vold, blev både mor og stedfar anholdt og dagen efter varetægtsfængslet. På dren nu dømte stedfars telefon fandt efterforskerne flere søgninger, der bestyrkede mistanken mod ham. Han havde blandt andet googlet ”ømmeste punkt på en baby”, ”slå en baby hårdt” og ”slå barn konsekvenser”. 

Ud over mishandlingen blev den 42-årige mand også dømt for besiddelse af amfetamin og et tyveriforhold. Han nægtede sig skyldig i mishandlingen, men modtog dommen og skal samtidig betale 30.000 kroner i erstatning til drengen.

Drengens 42-årige mor blev desuden idømt 60 dages fængsel for medvirken til vold ved ikke at have reageret, selvom hun måtte have vidst, at hendes søn blev udsat for vold.

"Det er særdeles grove forhold, som drengens stedfar bliver dømt for. Det er naturligvis fuldstændig forrykt at udsætte en værgeløs baby for så alvorlig vold. Jeg er tilfreds med, at moren også bliver stillet til ansvar, selvom hun ifølge dommen ikke har haft en aktiv rolle i udøvelsen af volden. Det står klart, at hun burde have reageret og stoppet volden mod sin søn," siger specialanklager Jesper Rubow fra Østjyllands Politi. 

jn

Publiceret 14 January 2021 16:44