Trine Jepsen og Michael Teschl til generalpøve på melodi grand prix i Jerusalem. Digitalt foto.

Trine Jepsen og Michael Teschl til generalpøve på melodi grand prix i Jerusalem. Digitalt foto. Foto: Sif Meineche/Ritzau Scanpix

Dansk melodi grand prix-vinder i voldsom trafikulykke: Brutalt knaldet ned i rundkørsel

Michal Teschl, musiker, sanger, forfatter og vinder af Dansk Melodi Grand Prix i 1999, blev i går kørt ned af en bili, da han kom cyklende i en rundkørsel.

Det beretter han netop nu i et Facebook-opslag.

Michael Teschl og Trine Jepsen vandt Dansk Melodi Grand Prix 1999 med sangen 'Denne Gang' skrevet af Ebbe Ravn. Sangen, der blev fremført på engelsk ved Eurovisionen i Jerusalem i maj 1999, og opnåede en 8. plads.

Han opslag om trafikulykken lyder sådan:

"I går blev jeg kørt ned.

Jeg kom cyklende bag DR-Byen og kørte ud i den blå cykelsti i rundkørslen. En bilist med to mindre børn på bagsædet var optaget af andet, end at holde øje med trafikken - og kørte direkte over både hajtænder og fodgængerfelt og ind i mig.

Jeg nåede kun at tænke “sætter den ikke farten ned?” - i næste splitsekund befandt jeg mig vandret i luften. Noget gjorde ondt. Ud af øjenkrogen registrerede jeg min arbejdstaske flyve afsted inden jeg med et klask, som jeg stadig kan genkalde, landede på ryggen/skulderen - uden at slå hovedet.

Jeg var knapt landet på asfalten før fire lynhurtigt-reagerende personer, der så påkørslen fra nærmeste hold, tog rigtig

godt hånd om mig, fik mig tjekket for eventuelle synlige skader og tålmodigt fik mig stablet på benene imens de havde 112 i røret.

Jeg er pænt forslået - ikke noget en mellemstor håndfuld piller ikke kan dæmpe - men mest af alt er jeg overrumplet af følelsen af, at være helt ubeskriveligt heldig. Og ikke mindst enormt taknemmelig for de med-cyklister og fodgængere der hjalp mig i situationen."

Michael Teschl fortsætter:

"Men to alvorsord:

Jeg cyklede uden cykelhjelm. Det har jeg altid gjort, men det kommer aldrig til at ske igen - for det må ene og alene tilskrives et nærmest ubegribeligt held, at jeg ikke slog hovedet og kom alvorligt galt afsted. At jeg slap med kun chok og knubs.

Samtidig vil jeg gerne komme med en kraftig opfordring til, at lade mobilen og alt andet der kan fjerne øjnene fra vejen ligge, når der køres bil. Hold øjnene på vejen.

Hvis I så den tilstand bilisten der påkørte mig var i efterfølgende, så ville det med garanti have en ret så præventiv effekt. For det var tydeligvis lige så ubehagelig en oplevelse for hende, som det var for mig.

Pas godt på jer selv og god weekend."

Publiceret 16 January 2021 12:20