Foto: Ritzau Scanpix.

"Jeg sover nærmest ikke om natten": Bølgerne går højt i kæmpe FB-støttegruppe for Jes Dorph-Petersen

Aarhusianer står bag kæmpe støttegruppe for Jes Dorph-Petersen: "Jeg sover nærmest ikke om natten"

Forargelse. Det var den første følelse, der ramte 44-årige Gitte Jul fra Lystrup, da det for to uger siden kom frem, at TV 2 ikke længere vil benytte sig af Jes Dorph-Petersen på grund af en intern metoo-undersøgelse. Derefter havde hun behov for at vise sin holdning i sagen til sine nærmeste veninder og familie, hvilket var årsagen til, at Gitte Jul valgte at oprette en gruppe på Facebook.

"Jeg havde aldrig før lavet en Facebook-gruppe, men jeg ville gerne have en privatsnak med folk, jeg kendte, så jeg inviterede dem ind i gruppen," fortæller hun.

Selvom veninder og familiemedlemmer meldte sig ind, så gik det dog slet ikke, som Gitte Jul havde forestillet sig. På få dage var gruppen nemlig vokset til at have over 40.000 medlemmer.

"Gruppen eksploderede lige pludselig, og jeg kunne slet ikke følge med. Det var slet ikke det, der var meningen," fortæller en noget overrasket Gitte Jul, der nærmest bliver forpustet, når hun tænker på processen.

Til daglig arbejder Gitte Jul som turistbuschauffør i Aarhus, men siden støttegruppen gik viralt, har den ganske enkelt krævet størstedelen af den uerfarne gruppeadministrators vågne timer. Og dem er der en del af, for Gitte Jul har de seneste dage ikke fået særlig megen søvn.

"Jeg sover nærmest ikke om natten. Jeg har vel kun sovet omkring to timer hver dag, fordi jeg bruger tid på gruppen," fortæller Gitte Jul, der har været nødt at få hjælp fra andre af gruppens medlemmer til at holde styr på de mange Facebook-brugere.

Privatfoto.

Gitte Jul er 44 år og bor i Lystrup. Hun er samtidig kvinden bag en kæmpe støttegruppe på Facebook for Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo, der begge er blevet fyret på grund af en intern metoo-undersøgelse hos TV 2. Privatfoto.

"Jeg sidder jo bare som en lille privatperson, der aldrig tidligere havde lavet en Facebook-gruppe, og jeg tror, jeg brugte omkring 20 timer i døgnet de første dage, så jeg har fundet fem administratorer og fire ordstyrere," fortsætter hun.

Samtidig har der også været opmærksomhed fra landsdækkende medier som eksempelvis Berlingske, Jyllands-Posten, B.T. og Ekstra Bladet, der alle har skrevet om gruppen i forbindelse med deres dækning af sagen om Jes Dorph-Petersens fyring, hvilket også har givet Gitte Jul en del ekstra arbejde.

Også Facebook-gruppens hovedperson, Jes Dorph-Petersen, har henvendt sig. Han meldte sig ind og skrev efterfølgende et opslag, som han bad gruppeadministrationen om at offentliggøre.

"Det blev jeg glad og helt vildt overrasket over. Det havde jeg ikke lige set komme," fortæller Gitte Jul, der dog for få dage siden kunne læse, at Jes Dorph-Petersen har meldt sig ud af gruppen, fordi han mente, at tonen var blevet for grov.

Gitte Jul er også selv enig i, at tonen har været hård, og hun erkender, at flere medlemmer har skrevet ting, som er langt over stregen.

"Der er skrevet grimme ting, og der er også kommet flere trusler. Det skal overhovedet ikke finde sted," fortæller hun og fortsætter:

"Vi sletter opslag og kommentarer, hvis de er over stregen, og så blokerer vi de folk, der ikke opfører sig ordentligt. Vi har også overvejet at melde truslerne til politiet."

Publiceret 21 January 2021 13:28