Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Stor redningsaktion for at redde sårede hunde:

Brandmænd gravede i fire timer

Brandvæsen blev fredag aften tilkaldt for at redde to hunde i nød

Der blev sat gang i den helt store redningsaktion, da to hunde fredag var i nød, efter de var end i en grævlingegrav.

Det oplyser TrekantBrand, der stod for redningsaktionen, på Facebook.

"Efter mere en 4 timers intens og fantastisk indsats lykkedes det at redde den sidste af 2 hunde op af en grævlingegrav (hundene havde været dernede i seks timer)," lyder det blandt andet i opslaget på TrekantBrands Facebook-side.

"Hundene var meget udkørte og noget mærket efter kamp med grævlingen, men de klarer den, så det var en, lad os sige, meget glad familie, der overtog hundene fra os," fortsætter Facebook-opslaget.

Aktionen fandt sted ved Grønninghoved Strand sydøst for Kolding, skriver JydskeVestkysten, der har snakket med indsatsleder Arne Christensen fra TrekantBrands afdeling i Tyrstrup.

Han oplyser til mediet, at brandvæsnet fik anmeldelsen fra hundenes ejere, som var en familie, der havde været ude at gå tur i området.

"Pludselig løber hundene i forvejen, og familien ser dem smutte ind i en grævlingegrav, og så er de væk," siger indsatsleder Arne Christensen til JydskeVestkysten.

Seks timer efter fik de brandmændene dog reddet hundene op. Begge hunde var i live, men de var også udmattet oven på de hårde strabadser i grævlingegraven.

Publiceret 23 January 2021 13:18