Foto:

Foto: Øxenholt Foto.

41-årig mand sigtet for drab på sin kammerat

Den 41-årige mand er blevet fremstillet i grundlovsforhør for drab på sin 53-årige kammerat

Søndag morgen har sagen om lørdagens mistænkelige dødsfald taget en ny drejning. Den 41-årige mand, der lørdag kontaktede politiet, fordi han havde fundet sin 53-årige kammerat død i en lejlighed på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V, er således tidligt søndag morgen blevet fremstillet i grundlovsforhør i Aarhus, hvor han er blevet sigtet og varetægtsfængslet for at have dræbt den 53-årige mand.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Den foreløbige efterforskning i sagen har bekræftet os i mistanken om, at den 53-årige mand er blevet dræbt, formentlig som følge af stump vold, og vi mener, der er begrundet mistanke om, at den 41-årige mand er gerningsmanden,” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

Grundlovsforhøret endte med, at den 41-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen til landsretten.

Da grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, har Østjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Massivt politiopbud og afspærring

Tidligt lørdag morgen fik Østjyllands Politi anmeldelsen om det mistænkelige dødsfald. Det skete klokken 06.55, hvor den nu drabssigtede 41-årige mand kontaktede politiet for at sige, at han havde fundet sin 53-årige kammerat død.

Lørdag formiddag bekræftede vagtchef Flemming Lau i første omgang overfor Lokalavisen Aarhus, at politiet var til stede i området på grund af et mistænkeligt dødsfald, hvor et større område i den forbindelse var blevet afspærret. I forbindelse med politiets undersøgelser i området omkring lejlighedsbyggeriet på Vilhelm Bergsøes Vej havde politiet desuden afspærret en legeplads til fælleshuset på Peter Fabers Vej 17, men vagtchefen ønskede ikke at gå i detaljer.

Lørdag aften udsendte Østjyllands Politi så en pressemeddelelse, hvori det blev oplyst, at det ikke kunne udelukkes, at den 53-årige mand var blevet dræbt.

Der manglede dog fortsat en del efterforskning, som blandt andet var resultatet af en obduktion, før det evar muligt at fastslå de nærmere omstændigheder ved dødsfaldet, oplyste politiet i pressemeddelelsen.

Søndag morgen har politiet altså så valgt at sigte den 41-årige mand for drab.

jwh

Publiceret 24 January 2021 10:14