Afbrændte Mette Frederiksen-dukke: Nu er de sigtet efter streng paragraf

Flere personer blev anholdt, da gruppen "Men in Black" igen lørdag aften havde arrangeret demonstration mod coronarestriktionerne i København.

Ifølge B.T. demonstrerede omkring 1.000 personer i hovedstadens gader, og det førte til uro og sammenstød med politiet ved Rosenørns Alle og HC Ørstedsvej. Det har samtidig vakt stor forargelse blandt politikere, at demonstranterne valgte at afbrænde en dukke, som forestillede statsminister Mette Frederiksen.

Netop denne afbrænding blev to mænd søndag varetængtsfængslet for at stå bag, og mandag formiddag klokken 9.30 fremstilles endnu en person i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Politiet har ifølge DR Radioavisen sigtet personerne efter en meget streng paragraf i loven, som har en strafferamme på op til 16 års fængsel. Dommeren valgte dog at varetængtsfængsle de to søndag under en mildere - men dog stadig streng - paragraf. 

Det skete blandt andet, fordi dukken, som forestillede statsministeren, havde et skilt om halsen med teksten "hun må og skal aflives".

Politiet leder desuden fortsat efter en fjerde person, som man ønsker at sigte i sagen.

jn

Publiceret 25 January 2021 09:17