Arkivfoto.

Hun har begravet både sin søn og sit barnebarn: Nu er hun selv død

Hvis det ikke var på grund af corona, så ville kirken være fyldt til bristepunktet ved Else Christensens begravelse. Hun er død i en alder af 75 år.

I et mindeord i Herning Folkeblad skriver Asta Gammelvind et hjerteskærende mindeord om Else Christensen, som havde et hjerte af guld, der især bankede for familien. Else Christensen boede i Vind mellem Holstebro og Herning.

I bogstaveligste forstand et hjerteskærende mindeord, bl.a. fordi hun sammen med sin mand, Arne, har begravet både en søn og et barnebarn. Mere unaturligt og urimeligt kan kan det næppe blive.

"Else og Arne har altid haft et stærkt bånd til deres børn og deres familie. Else havde det godt, når familien var samlet. Mere gæstfrit hjem, som hos Else og Arne findes vist heller ikke. Deres dør var altid åben, og det var der mange, der benyttede sig af," skriver Asta Gammelvind.

Else var adoptivbarn, og for seks år siden fandt hun frem til sin biologiske far og halvsøskende i Nordjylland. Det var en stor glæde for hende at finde frem til sine rødder.

Første gang, hun skulle besøge sin far, (han var jo en gammel mand på det tidspunkt) kiggede han på hende og sagde, »er du min lille pige«. Han vidste godt, han havde hende. Hendes biologiske mor var ikke interesseret i kontakt, men skrev i et brev, som Else passede godt på, »Du har det godt, jeg har det godt, og så skulle der ikke laves om på det«.

Else fik konstateret kræft i foråret. Hun var optimist i begyndelsen, men efter et par omgange med kemo, som ikke hjalp, svandt håbet, skriver Asta Gammelvind i Herning Folkeblad.

Æret være Elses minde.

Publiceret 25 January 2021 14:22