Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Forbrydere i varebil i sindssyg flugt på fortov: Folk sprang for livet

I forbindelse med en biljagt lørdag eftermiddag ønsker Østjyllands Politi at komme i kontakt med vidner og særligt fodgængere, der nær var blevet påkørt.

Lørdag klokken 16.26 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var indbrud på en adresse i Auning, hvor en mand og en kvinde havde knust en terrassedør og var brudt ind. Gerningsmændene stjal diverse genstande fra huset og flygtede herefter fra stedet i en varebil.

Kort tid efter fik en patrulje ved Helsted Børnehus i Randers kontakt til varebilen, der dog ikke ønskede at standse, og det endte derfor i en biljagt ind mod Randers midtby. I forbindelse med jagten kørte den mandlige fører meget hasarderet og blandt andet flere gange ind over fortove og tæt på modkørende.

På Østervold ud for nr. 18 kørte den mandlige fører ind på fortovet, hvor han kørte cirka 250 meter med en hastighed på op mod 50 km/t. På fortovet befandt sig tre personer, der alle måtte presse sig op ad bygningsfacaden for at undgå at blive ramt af varebilen. Varebilen kørte til sidst ind i facaden ved Østervold nr. 23 - og manden og kvinden blev begge anholdt.

Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med vidner til eftersættelsebiljagten og i særdeleshed de tre personer, der måtte springe til siden, da varebilen kørte på fortovet ved Østervold.

Vidnerne kan kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Publiceret 26 January 2021 09:48