Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

"Enormt urimeligt": 1000 mennesker forsamlet - politiet lukker langrend

Lørdag klokken 13.06 fik Fyns Politi en anmeldelse om, at op mod 1000 mennesker var forsamlet ved Elmelund Skov ved Odense.

Odense Skiklub har sammen med andre arrangører inviteret til uofficielt DM i langrend, og rigtig mange skiløbere var lørdag forsamlet i Elmelund Skov, oplyser politiet.

Efter at have besigtiget stedet vurderede politiet, at en gennemførelse af arrangementet ville udgøre en særlig fare for smitte med covid-19.

Det har ført til, at arrangørerne nu har aflyst arrangementet, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Presse-fotos.dk

Danmarks Skiforbund er uenige i politiets beslutning om at aflyse arrangementet:

"Det eneste vi har gjort, er at vi har trukket nogle spor og givet mulighed for, at man i løbet af en uge kunne køre distancen og skrive sin tid ind og helt uofficielt få en ranking. Jeg skal indrømme, at der var rigtig mange mennesker," siger generalsekretær i Danmarks Skiforbund, Kenneth Bøggild, til DR.

Danmarks Skiforbund har fjernet sin opfordring til, at folk skal løbe ruten og registrere tiderne.

En af initiativtagerne til Danmarksmesterskabet er Tina Nordgren fra Odense Skiklub.

"Jeg er selvfølgelig enormt ked af det og synes, det er enormt uretfærdigt og urimeligt, at vi er en masse frivillige, der har knoklet i otte dage for det her hver eneste dag fra morgen til aften. Og så er der en borger, der ringer og klager, og så går politiet bare ud og lukker det," siger Tina Nordgren til DR.

Fyns Politis har iværksat en efterforskning med henblik på at undersøge, om der i forbindelse med planlægning af arrangementet er sket overtrædelser af gældende lovgivning.

Det er fortsat ulovligt at være mere end fem personer forsamlet på samme sted.

jr

Publiceret 14 February 2021 08:55