Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Vanvidsbilist dømt: Her er straffen for at trafikdræbe familiefar og flygte fra stedet

En 27-årig mand fra Frederikssund er idømt to år og seks måneders fængsel for at have forårsaget en 46-årig mands død ved en færdselsulykke på Tværvej ved Smørum i oktober sidste år

En 27-årig mands hasarderede vanvidskørsel endte fredag den 2. oktober sidste år med at koste en uskyldig 46-årig mand livet i en voldsom trafikulykke på Tværvej ved Smørum.

I dag har Retten i Hillerød kendt den 27-årige mand fra Frederikssund skyldig i uagtsomt manddrab i forbindelse med ulykken, hvor også to børn kom til skade - den ene alvorligt.

Ifølge anklageskriftet var den 27-årige mands hastighed mindst 108 km/t., da de to biler stødte sammen, og kort forinden havde han kørt ikke under 155 km/t. på Tværvej og ikke under ikke under 183 km/t. på Frederikssundsvej.

Det er strækninger, hvor det højst er tilladt at køre henholdsvis 90 og 80 km/t.

Frontalulykken skete, da den 27-årige overhalede en hel række af forankørende biler og torpederede den 46-årige, som kom kørende i den modsatte vognbane. Efter ulykken flygtede den 27-årige fra stedet, hvilket han også var tiltalt for og blev kendt skyldig i.

Senioranklager ved Nordsjællands Politi, Susanne Kjølhede, er tilfreds med dommen:

"Jeg er tilfreds med rettens afgørelse og at retten fulgte min påstand om fængsel i to år og seks måneder. Det er helt uacceptabelt, at man ved den form for vanvidskørsel forvolder et andet menneskes død og påfører andre alvorlige skader," siger hun.

Den 27-årige mand, som har siddet varetægtsfængslet siden ulykken, blev i øvrigt også kendt skyldig i gentagne gange at køre uden førerret samt flere alvorlige hastighedsovertrædelser.

Han modtog dommen.

jn

Publiceret 23 February 2021 11:24