Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock vegefox.com - stock.adobe.com

Handicaphjælper snød og svindlede sårbar borger for mange tusinde kroner: Slipper for fængsel

En 52-årig handicaphjælper er ved Retten i Odense blevet idømt 10 måneders betinget fængsel for bedrageri i forbindelse med hans arbejde som handicaphjælper i Odense.

Ifølge tiltalen svindlede den 52-årige den mand, som han var ansat hos som hjælper, over en fire årig periode fra 2013 til 2017, oplyser Fyns Politi.

Bedrageriet skete på to måder. Både ved at han lod borgeren tro, at han skyldte ham penge for blandt andet bilreparationer og på den måde overførte og hævede beløb på over 330.000 kroner, men også ved at han fik borgeren til at registrere hjælpetimer, som han ikke var berettiget til. Dette beløb sig ifølge tiltalen til 320.000 kroner.

Den 52-årige blev fundet skyldig i alle forhold - dog således at retten i to af forholdene alene dømte ham for henholdsvis et ukendt beløb, der overstiger 10.000 kroner samt et større ukendt beløb.

"Det er en alvorlig sag, at en handicaphjælper bedrager den person, han er hjælper for, og som han har opbygget et tæt tillidsforhold til. Jeg er derfor tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at gerningsmanden skulle dømmes for bedragerierne," siger anklager Karina Winther Juhlin.

Der blev ved strafudmålingen især lagt vægt på periodens længde, antallet af overførsler, samt at bedrageriet blev begået over for en særlig sårbar person, hos hvem den tiltalte var ansat som hjælper.

Straffen endte dog på 10 måneders betinget fængsel og et krav om 150 timers samfundstjeneste.

jn

Publiceret 24 February 2021 13:08