Politiet ved endnu ikke, hvad der har fået den tunge skulptur til at vælte.

Politiet ved endnu ikke, hvad der har fået den tunge skulptur til at vælte. Foto: Presse-fotos.dk

Hvad er der sket?

Stor og tung skulptur er væltet

Maskotten 'Festiwalther', der normalt står i rundkørslen mellem Vroldvej og motorvejen i Skanderborg, er af endnu ukendte årsager væltet

Hvad er der dog sket med 'Festiwalther'?

Det spørgsmål kan hverken Sydøstjyllands Politi eller Smukfest svare på, efter den store og tunge marmorskulptur, der plejer at stå i rundkørslen mellem Vroldvej og motorvejen i Skanderborg, er væltet.

Det skriver TV2 Østjylland.

"Jeg kan ikke sige, om det er forsætligt, eller om der er sket en skade derude. Vi undersøger det," siger Henrik Dam, der er vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, til mediet.

Smukfest talsmand, Søren Eskildsen, ved heller ikke, hvad der er sket, men han oplyser til TV2 Østjylland, at 'Festiwalther' er blevet kørt på værksted, så skulpturen kan blive klar til sommerens festival.

'Festiwalther' har stået i rundkørslen på Vroldvej siden august 2019, men det skabte dog en del debat i lokalområdet, før placeringen blev gjort permanent. Det var nemlig ikke alle, der var lige begejstret for maskottens placering, som blev debatteret helt inde i byrådssalen, før skovtrolden fik lov til at live stående i rundkørslen.

Årets Smukfest er planlagt til at finde sted fra 4. til 8. august.

jwh

Publiceret 04 April 2021 12:57