Regionen overtager ambulancerne i Aarhus fra Falck

Region Midtjylland kan gøre det billigere end Falck, lyder meldingen

Artiklens øverste billede
Nogle af ambulancerne i Aarhus får base hos brandvæsnet i Ny Munkegade i Aarhus C.

Region Midtjylland har 1. februar overtaget alle ambulancerne i Aarhus fra Falck. Det sker på baggrund af en politisk beslutning, der blev vedtaget for et år siden.

"Regionsrådet mener, at der er brug for at styrke konkurrencen på ambulanceområdet. Derfor gør vi det med hjemtagelsen tydeligt, at vi også selv kan køre ambulancer. Man kan sige, at vi gør det tydeligt, hvor langt vi mener, fremtidens ambulancer bør kunne køre på skattekronerne," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Udbud og kontrolberegninger viser, ifølge regionen, at regionen kan spare penge på at drive flere ambulancer selv.

"En del af besparelsen bruger vi til at styrke ambulancedriften med flere elever, flere paramedicinere og mere efteruddannelse til ambulanceredderne," siger Anders Kühnau.

23 nye ambulancer

Præhospitalet, som skal drive ambulancerne, har nyansat mange ambulancereddere og fornyet flåden med 23 nye ambulancer, der er klar til at rykke ud til aarhusianere, der bliver kritisk syge eller kommer alvorligt til skade.

Ambulancernes sikkerhed er blandt andet optimeret med adaptiv fartpilot og frontassistent, der advarer om mulige kollisioner. Indretning og udstyr i bårerummet er gennemtænkt, og nye elektriske bårer giver mere sikkerhed for patienterne og bedre arbejdsmiljø for redderne, oplyser regionen.

"Det gode arbejdsmiljø og sikkerheden har været omdrejningspunktet for valg og indretning af ambulancen. Det er jo reddernes arbejdsplads, både når de kører, og når de behandler patienterne i bårerummet, så det skal fungere optimalt. Derfor har vi haft redderne selv med på råd i udviklingen," siger Præhospitalets direktør Henning Voss.

For at sikre gode responstider, når ambulancerne skal rykke ud til borgerne, har Præhospitalet etableret ambulancebaser forskellige steder i Aarhus. Der er blandt andet indledt et samarbejde med Østjyllands Brandvæsen, og to af de nye baser er placeret på brandstationerne i Ny Munkegade i Aarhus C og på Søren Nymarks Vej i Højbjerg. I løbet af 2021 bliver der desuden etableret en stor ambulancestation hos Østjyllands Brandvæsens hovedsæde på Bautavej i Aarhus V.

jr

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.