Politiet raser: Her bragte mange skødesløse borgere sig selv i livsfare

Artiklens øverste billede
Mange hundrede borgere vågede sig langt ud på Roskilde Fjord i weekenden. Billedet her er fra søndag eftermiddag. Læserfoto

Der var rigtig mange, som udnyttede weekendens flotte blå himmel og de tilfrosne søer og vandløb. Landet over blev der lystigt skøjtet og gået ture i det is- og sneklædte landsskab, men ikke alle steder foregik det efter loven - og nogle steder var det ligefrem livsfarligt.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, som har man haft travlt med at sende patruljer til blandt andet Roskilde Fjord, Nykøbing Bugt og Holbæk Fjord for at kalde borgere ind fra isen.

Nogle af weekendens anmeldelser lød på, at børn, dyr og borgere med barnevogne færdedes på isen. I andre tilfælde havde blandt andet skøjteløbere og andre bevæget sig langt ude på fjordene, som, efter politiets vurdering, aldrig bliver færdselssikre på grund af havstrømmene og høj- og lavvande.

"Vi vil gerne appellere til borgernes sunde fornuft. Det er forbundet med alvorlig risiko at færdes på isen, hvis den ikke er sikker - og man risikerer at bringe sig selv og sine børn i fare for at komme alvorligt til skade og i værste fald miste livet. Hvis man ryger igennem og ind under isen ude på fjorden eller i en sø, er der en stor sandsynlighed for, at man ikke kommer op igen i live. Med de meget lave temperaturer går kroppen nærmest øjeblikkeligt i chok, og det er en fuldkommen unødvendig risiko at løbe," siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Heldigvis slap Midt- og Vestsjællands Politi for at iværksætte store redningsaktioner, hvilket også er en dyr fornøjelse, som kan ende med at koste den nødstedte mange penge.

Hvis en borger har bragt sig selv i fare ved at færdes på usikker is, risikerer vedkomnmende nemlig et erstatningskrav for udrykningen samt en bøde.

Endnu et billede af folkemængden på Roskilde Fjord. Læserfoto

jn

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.