Mor til fire dømt: Ufattelig mishandling og vanrøgt af sine fire døtre

Artiklens øverste billede

En 48-årig kvinde er i dag ved Retten i Odense blev idømt 2 års fængsel for mishandling, vanrøgt og psykisk vold af sine fire døtre under deres opvækst. De fire døtre er i dag henholdsvis 24, 18, 15 og 14 år gamle.

Sagen blev anmeldt til Fyns Politi af Odense Kommune. Gerningsperioden strækker sig helt tilbage til 1996. Den nu dømte mor blev anholdt og varetægtsfængslet den 5. november 2020. På baggrund af anmeldelsen blev der iværksat en større efterforskning, hvor der blandt andet er afhørt en lang række vidner med kendskab til familien.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi i denne sag har fået en dom her godt tre måneder efter, moren blev varetægtsfængslet. Der er tale om en meget alvorlig sag om systematisk mishandling, vanrøgt og psykisk vold begået over for de fire døtre gennem en årrække. Det har krævet en omfattende efterforskning fra politiets side, og dertil kommer, at sagen har kørt over otte dage i retten", siger anklager Lise Dyrby Nielsen.

Moren er dømt for en lang række forhold begået over for hver af sine døtre. Ud over mishandling og vanrøgt efter straffelovens § 245 og § 213, er der tillige dømt for psykisk vold efter straffelovens § 243. Bestemmelsen om psykisk vold trådte i kraft i april 2019, og der er indtil nu kun afsagt få domme efter denne bestemmelse. De tidligere domme har hovedsageligt har primært handlet om psykisk vold mellem samlevende.

Sagen mod moren adskiller sig fra de tidligere sager, fordi den psykiske vold er begået af en forælder over for egne børn, hvilket retten har fundet er en skærpende omstændighed, idet psykisk vold kan forhindre eller ødelægge barnets udvikling.

Moren har under hele sagen nægtet sig skyldig. Hun er hovedsagligt blevet dømt på baggrund af døtrenes forklaringer. Hun valgte at anke dommen på stedet. Hun skal forblive fængslet efter dommen i dag.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen