Politiet er klar: Bilentusiaster slår til i aften

Et Facebook-opslag om en ’happening’ fra gruppen Cars and Coffee Aarhus, får nu Østjyllands Politi til at indsætte ekstra politi i aften.

Artiklens øverste billede

Cars & Coffee Aarhus har tidligere skabt opmærksomhed med bildemonstrationer i Aarhus, der de seneste lørdage har givet anledning til trafikkaos.

Den tredje demonstration i rækken var planlagt til denne lørdag – men blev aflyst.

Men nu ser det alligevel ud til, at gruppen af bilentusiaster fra Cars and Coffee Aarhus planlægger at mødes for at gøre opmærksom på, at de føler sig uretfærdigt og dårligt behandlet af Østjyllands Politi.

Det fremgår af en begivenhed på Facebook, hvor gruppens formand, Mads Evers-Jensen, skriver, at gruppens medlemmer skal sætte kryds i kalenderen lørdag den 20. februar, hvor Cars & Coffee Aarhus ifølge opslaget skal bruge:

”En helvedes masse bilentusiaster, masser af biler, godt humør og et tændt katastrofeblik og masser af dythorn”.

Herefter følger en tidsplan, der lyder på at alle skal være klar i deres biler et sted max 10-15 minutter fra Aarhus C klokken 18.30. Klokken 19 mødes gruppen ”med larm, mange biler og de blå blink”, skriver gruppens Mads Evers-Jensen i opslaget.

Klokken 19.30 ”går løjerne i gang på den pågældende lokation, der kommer på lørdag”, fortsætter han.

Opslaget afslutter han med at skrive:

”De aner ikke, at vi kommer, sa° skal vi ikke møde talstærkt op og vise dem, at VORES sammenhold er bedre end deres kaffeklub!”.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med Mads Evers-Jensen for at høre ind til planerne, der er beskrevet i Facebook-opslaget. Han udtaler, at han ingen kommentarer har.

Hos Østjyllands Politi er de opmærksomme på Facebook-opslaget fra Cars & Coffee Aarhus.

De har ikke modtaget nogen anmeldelse om en demonstration arrangeret af gruppen, men har ud fra Facebook-opslaget valgt at forberede sig på en indsats i Aarhus i aften:

Vi ser det som en happening, fordi der ikke er anmeldt nogen demonstration. Vi har lavet en indsats, vi tænker skulle være nok til at håndtere det, og har ekstra færdselspoliti og politi på gaden, der også gerne skulle kunne sikre, at busser og letbane ikke bliver forstyrret, fortæller Kristian Juliussen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiet ved ikke, hvor begivenheden kommer til at finde sted, og det er ikke oplyst i Cars & Coffee Aarhus’ begivenhed på Facebook.

Østjyllands Politi har forsøgt at komme i kontakt med arrangørerne af aftenens begivenhed - men uden held.

Ved Cars & Coffee Aarhus’ seneste to demonstrationer har de mange biler givet anledning til trafikkaos i Aarhus og ikke mindst flere sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

Lørdag den 6. februar blev det til ni sigtelser, da Cars & Coffee Aarhus og Striben Aarhus, en anden gruppe der arrangerer gaderæs og træf i Aarhus, demonstrerede gennem Aarhus.

Lørdagen efter, den 13. februar, blev det tal mangedoblet til mindst 75 sigtelser for overtrædelse af færdselsloven. Overtrædelserne var blandt andet kørsel ved rødt lys, unødig støj og brug af horn, for høj hastighed, manglende sikkerhedssele og brug af håndholdt mobiltelefon.

Østjyllands Politi oplyser, at de også lørdag vil holde øje med overtrædelser af færdselsloven ved gruppens happening.Derudover vil de sikre, at corona-forsamlingsforbuddet på fem overholdes:

"De skal være opmærksomme på coronareglerne. Når de sidder i hver deres bil, er der ikke smittefare, men hvis de stiger ud af bilerne, må de ikke forsamles mere end fem" siger Kristian Juliussen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller videre, at Østjyllands Politi i deres forsøg på at komme i kontakt med begivenhedens arrangører, også ønsker at minde dem om, at forsamlingsforbuddet skal overholdes.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.