Fuppet for 50.000 kroner af fræk falsk politimand

Artiklens øverste billede

Klokken 19.02 søndag blev det anmeldt, at et ægtepar i 60’erne fra Hørsholm søndag formiddag var blevet udsat for bedrageri over telefonen, oplyser Nordsjællands Politi.

Her havde en mand ringet ægteparret op, og på ægteparrets telefons display stod der, at han ringede fra telefonnummer 9614 1448. Manden i røret præsenterede sig som medarbejder fra Midt- og Vestjyllands Politi, og efter en længere telefonsamtale fik den fremmede mand lokket oplysninger ud af parret, som medførte, at der senere søndag blev hævet knap 50.000 kroner fra to kreditkort tilhørende ægteparret.

Nordsjællands Politi minder om, at politiet og andre myndigheder aldrig ville bede om at få udleveret den slags oplysninger over telefonen.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man reelt er blevet ringet op af en medarbejder fra politiet, er det helt i orden at bede om medarbejderens navn og dernæst ringe 114 og blive stillet videre til den pågældende medarbejder for på den måde at få verificeret, at det reelt er en ansat i politiet, man er blevet ringet op af, lyder det fra Nordsjællands Politi.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen