Detailbutikkerne genåbnede i Aarhus

Årets første forårsdag bød på genåbning af detailbutikkerne landet over. Genåbningens glæde var til at spore blandt de ansatte i butikkerne på Strøget i Aarhus

Artiklens øverste billede
"Jamen, det er dejligt. Vi har glædet os," siger Julie Baasch, som er butikschef i Onlys butik på Strøget. Hun og kollegerne har været i butikken under nedlukningen og arrangeret salg via sociale medier. Intet slår dog den rigtige kundekontakt ifølge hende.

åbning "Det er en stor dag i dag," lød det fra en butiksansat ud over Strøget i Aarhus, da klokken slog 10, og glasdørene på gadens butikker endelig gled fra hinanden og bød kunder indenfor. På årets første forårsdag og for første gang i over to måneder.

Det glade udbrud blandede sig med raslen fra stativer, der blev rullet ud i solstrålerne og bippen fra butiksalarmer, der selv virkede forvirrede over den tilbagevendte aktivitet. I tøjbutikken Vero Moda har genåbningens glæde kunnet mærkes hos samtlige ansatte.

"Det føles urealistisk. Det er som juleaften gange 10. Nu kan vi komme til at snakke med en masse mennesker," siger salgsassistent Sarah Kruchov og bliver suppleret af distriktschef Mette Jensen:

"Vi er allesammen vågnet tidligt og har nærmest ikke sovet i nat. Det er jo det her, vi vil, og det, vi kan, og det, vi er gode til. Det har bare været fedt at få lov til at åbne op igen," siger hun.

Hun var i dagens anledning også at finde på butikkens gulv, da man forventede kærkommen travlhed op ad eftermiddagen.

"Det bliver, ligesom når vi åbner den 27. december. Vi står klar med udsalg og bytter julegaver. Det gør vi bare den 1. marts," siger hun grinende.

Udvidede åbningstider

I Elgiganten på Strøget har man også ventet spændt på at genåbne. Faktisk så meget, at man åbner en time tidligere end normalt hele marts for at imødekomme den travlhed, man forventer.

"Vi har kaldt ekstra bemanding ind, fordi vi forventer, at folk gerne vil have lov at returnere deres julegaver," siger varehuschef i butikken Mikkel Lauridsen.

Selv om de ansatte i Elgiganten har været i butikken og udleveret click and collect-ordrer under nedlukningen, fortæller Mikkel Lauridsen, at stemningen fik et nøk opad mandag.

"Man kan nærmest mærke det herinde. Der er en summen af liv. Folk har virkelig glædet sig til at komme tilbage," siger han.

I Elgiganten på Strøget har man indsat tre covid-operatører, som skal sørge for, at alle retningslinjer bliver overholdt. Derudover tæller man kunderne ved indgangen, så der aldrig er for mange i butikken.

Også i tøjbutikken Only har man udvidet sin åbningstid fra 18 til 19 og kaldt flere på arbejde.

"Vi er lidt flere på arbejde, og vi er så glade for at komme tilbage. Det er bare dejligt at åbne dørene og gøre det, man er bedst til," siger Julie Baasch, som er butikschef i Only.

Mågekopper og kødannelse

Selv om butiksåbningerne i de tidlige formiddagstimer ikke havde drevet mange aarhusianere på gaden, var der dog opstået enkelte køer foran både Yousee, Royal Copenhagen og den nyåbnede Søstrene Grene.

Ved Royal Copenhagen stod over 10 mennesker og ventede på, at dørene slog op. Det var der en helt speciel årsag til. En populær termokop med mågemotiv er udsolgt online, og butikkens åbning er derfor eneste mulighed for at få fingrene i samlerobjektet.

Også ved den nyåbnede Søstrene Grene snoede en lang slange af mennesker sig i solskinnet over Skt. Clemens Bro. Her stod de mange mennesker i kø for at komme ind i butikken, som er verdens største af sin slags og havde første åbningsdag mandag. En af de ventende var 28-årige Matilde Krag.

Der var lang kø i solstrålerne for at komme ind til den nyåbnede Søstrene Grene ved Skt. Clemens Bro. Butikken er den største i kæden i verden.

"Alle tingene er udsolgt online, så det er den eneste måde. Jeg har brugt corona-tiden på at flytte rundt derhjemme, så jeg skal lige have de sidste ting," siger hun og tilføjer:

"Det er bare rart at kunne komme ud igen. Det er jo med restriktioner og det hele, men det må vi tage med."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.