10 personer + 60 pistoler + narko = 108 års fængsel

Hel narkoorganisation fældet - idømt 108 års fængsel i alt

Artiklens øverste billede

Retten i Odense har i dag afsagt dom i en omfattende nævningesag om organiseret narkokriminalitet og våbenbesiddelse. Her er 10 personer i alderen fra 24 år til 42 år med dømt for besiddelse af 60 pistoler på flere våbenlagre, salg af flere skarpladte skydevåben, handel med kokain og et stof, som de dømte troede var amfetamin. Sidstnævnte viste sig dog ved politiets tekniske undersøgelser at være lovligt koffein.

"Jeg er glad for, at det grundige efterforskningsarbejde har båret frugt, og at retten har fundet, at der var tale om organiseret kriminalitet, hvor hele organisationen fra bagmand til yderste køberled er dømt, idet retten har kunnet følge både våben og narkotika gennem de forskellige led i organisationen. Det er sjældent, at vi rammer en samlet organisation fra top til bund, hvilket gør denne sag ganske speciel," siger senioranklager ved SEØ Tomas Hugger og tilføjer:

"Samtidig er det særdeles glædeligt, at vi i forbindelse med denne sag har fået godt og vel 60 pistoler og ammunition væk fra gaderne og ud af kriminelle hænder."

Retten tog ved strafudmålingen en særlig bestemmelse i straffeloven i brug, så straffene kunne stige betydeligt for flere af de domfældte, hvilket retten begrundede i sagens helt ekstraordinære omfang og store mængder våben og narkotika.

”Det er en helt ekstraordinær sag, og derfor er vi særdeles tilfredse med, at retten valgte at følge vores påstand, så straffene kunne overstige den sædvanlige strafferamme for flere af de dømte. Det viser med tydelighed, hvor alvorlig kriminalitet det her drejer sig om,” siger anklager Jhin Lee fra Særlig Efterforskning Vest.

Organisationens bagmand, en 42-årig mand fra Fyn, blev idømt 20 års fængsel for besiddelse af skydevåben med ammunition og lyddæmpere på flere våbenlagre samt besiddelse af 1300 ecstasypiller og 23 kilo ammunition. Derudover blev han dømt for besiddelse af 21 kilo koffein, som organisationen besad i den tro, at det var amfetamin.

En 31-årig mand der stod for organisationens indkøb af de 21 kilo koffein fik 14 års fængsel, mens chaufføren, der også er 31 år, blev dømt for besiddelse og indsmugling af 30 kilo stof, blev idømt 12 års fængsel.

Herudover blev flere af organisationens medlemmer dømt for at have medvirket til salg af skydevåben ved i hvert fald tre lejligheder til forskellige købere, hvis sager blev afgjort som tilståelsessager forud for hovedsagen.

De dømte ankede for de flestes vedkommende på stedet til frifindelse, mens den 31-årige, der fik 16 år, tog betænkningstid, og den 60-årige kvinde modtog dommen.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.