Politirapporten: Tobakstyv røg i unåde i Solbjerg

Her er et uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Artiklens øverste billede

En 56-årig mand blev onsdag omkring klokken 17.50 taget på fersk gerning i færd med at slæbe varer ud fra lageret i Fakta på Solbjerg Hedevej i Solbjerg. En mand havde holdt en ekspedient hen med snak, og imens havde den 56-årige sneget sig ind på lageret, hvor han tog en kasse med flere kartoner cigaretter og noget tobak.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Han blev dog opdaget af noget personale, lige da han gik ud af butikken med kassen. Han blev tilbageholdt, mens manden, der havde snakket ved kassen, hurtigt forsvandt fra stedet.

Den 56-årige blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

Ældre kvinde snydt af tricktyv

En 95-årig kvinde fra Aarhus V blev onsdag omkring middagstid snydt, da en mand ringede til hende og udgav sig for at være fra hendes bank. Han lokkede kvinden til at udlevere sin pinkode, og kort efter mødte en mand op ved hendes lejlighed og bad om hendes dankort, da banken skulle bruge det. Kvinden udleverede kortet, og kort efter blev der hævet en del tusinde kroner på det.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig giver sine personfølsomme som NemID eller pinkode væk. En bank eller offentlig myndighed vil aldrig bede om dit dankort eller koder på den måde, og vil heller ikke møde fysisk op for at hente kreditkort. Man kan eventuelt tage en snak med sine ældre familiemedlemmer om, at de skal forholde sig skeptisk til folk, der ringer til dem og udgiver sig for at være fra banken eller lignende.

Oliventyv havde knive på sig

Personalet i SuperBrugsen på Vesterbro Torv i Aarhus opdagede onsdag omkring klokken 16.30, at en mand forsøgte at gå ud af butikken med nogle varer, han ikke havde betalt for.

En vagt tilbageholdt den 54-årige mand, som viste sig at have stjålet to bægere peberrod og et glas oliven. Da vagten også fandt nogle knive i mandens taske, blev politiet tilkaldt.

Den fremmødte patrulje beslaglagde i alt fire forskellige typer knive, som manden havde i lommerne og i tasken, og han blev anholdt og både sigtet for butikstyveri og for overtrædelse af knivloven.

Mand anholdt efter specialpatruljens fund

Et tip fik Østjyllands Politis specialpatrulje til torsdag omkring klokken 11 at ransage en adresse i Risskov. På stedet fandt betjentene adskillige salgsposer med hash og skunk, som alle blev beslaglagt.

Den 20-årige mand, som bor i lejligheden, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Færdsel

Onsdag klokken 14.20 blev en 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Logistikparken i Brabrand.

Onsdag klokken 17.00 blev en 23-årig mandlig bilist standset på Åby Ringvej i Brabrand og sigtet for at køre uden førerret. Den 23-årige var kørende i sin 22-åriges søsters bil, og da det var fjerde gang, at søsteren havde lånt sin bil ud til en person uden kørekort, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands Politikreds.

• På Ladefogedvej i Aarhus Nord begået onsdag 10. marts mellem klokken 13.15 og klokken 14.40.

ksa

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.