Christiansborg-profil køber Bollegård

Det tidligere enkesæde til Hevringholm, Bollegård, har fået ny ejer, der går med mange drømme om, hvad stedet kan bruges til.

Artiklens øverste billede

"Jeg glæder mig helt vildt til at overtage Bollegård 1. juni".

Det glade budskab kommer fra Rune Langhoff, politisk presserådgiver på Christiansborg, hvor han har arbejdet som pressechef hos Alternativet og i dag er særlig rådgiver for folketingsmedlem Sikandar Siddique, som i 2019 blev valgt til Folketinget for Alternativet men siden har forladt partiet for at blive løsgænger. Senest har Kandar Siddique stiftet partiet "Frie Grønne"

For Rune er det lidt af en drengedrøm, der går i opfyldelse, når han overtager det tidligere enkesæde til Hevringholm beliggende i den vestlige ende af Norddjurs Kommune mellem Vivild og Hevring.

Men overtagelsen af Bollegård har intet med han politiske virksomhed at gøre, understreger han.

Den skønne villa i patricier-stil har været udbudt til salg siden sommeren 2020, da den nuværende ejer Birgit Nørgaard besluttede sig for at stoppe sit virke med bed and breakfast og udlejning af konferencelokaler for gå på pension.

Netop kendskabet til Birgit, der tidligere var folkeskolelærer i Langå gennem et langt arbejdsliv, er forbindelsen til den nye ejer.

Rune fortæller, at han selv er fra Langå, hvor hans forældre stadig bor.

Runes mormor og morfar har også kendt Birgit lige fra hun var barn. Rune kom som teenager på Bollegård, hvor der blev fætter- og kusine-fest på hans fars side af familien.

"Allerede dengang var jeg vild med stedet, og drømte om engang at overtage det".

Da han så var hjemme ved sine forældre mellem jul og nytår opdagede han, at Bollegård var til salg og så måtte han bare slå til.

"Jeg flytter ind på Bollegård sammen med nogle venner og vi har mange drømme for stedet, drømme som vi nu skal prøve at gøre til virkelighed. Det kan være alt fra at fortsætte som bed and breakfast og holde fester og konferencer til at dyrke økologiske æbler".

Rune Langhoff nævner også muligheden for at holde kunstudstillinger, som Bollegård jo tidligere under familien Freud-Magnus var landskendt og anerkendt for, med gallerivirksomhed af høj karat. Bollegård blev dengang i landsaviserne kaldt for "Djurslands Louisiana".

"Men hvad det præcis bliver til, må tiden vise. Lige nu glæder jeg mig bare til at flytte derud og lære området bedre at kende. Det virker til, at der bor masser af seje ildsjæle i området, så det ser jeg meget frem til".

"Jeg er så heldig, at jeg har fået lov til at beholde mit arbejde i København, men arbejde hjemmefra, så på den måde får jeg masser af tid til at være på Bollegård".,

Rune Langhoff er uddannet som journalist på Berlingske Tidende og har arbejdet på Grønland.

Tidligere har han haft job som pressechef i WWF Verdensnaturfonden, så klima og natur har fyldt en del af hans liv, også via sit politiske virke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.