Denne dreng blev myrdet: Han var fuldstændig uskyldig

Artiklens øverste billede

Der er nye spor i drabssag: En uskyldig dreng blev skudt ved en fejl i bandekonflikt

Den omfattende efterforskning af drabet på 16-årige Servet Abdija viser, at han var en uskyldig dreng, der blev dræbt ved en fejl af bandemedlemmer. Efterforskningen peger mod den nu opløste gruppering LTF, oplyser Københavns Politi.

Den 16. oktober 2017 var 16-årige Servet Abdija på vej hjem efter en dag med sine kammerater mandag i efterårsferien, da han på klos hold blev skudt foran sin hoveddør på Ragnhildgade på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro. Drabet er fortsat uopklaret, men nye spor giver nu fornyet håb for opklaring.

Efterforskningen har de seneste år været bred og omfattende. Særligt motivet til, hvorfor nogen ønskede Servet Abdija død, har voldt udfordringer. Efterforskningen har vist, at drabet er begået i forbindelse med den daværende bandekonflikt af nogen fra den ene af de stridende parter – den nu opløste gruppering LTF – og at Servet Abdija ikke havde nogle relationer til kriminelle miljøer.

"Vi er overbevist om, at Servet ikke var det tiltænkte mål den dag. Der har i offentligheden været en række spekulationer om motivet for drabet. Vi har kunne afkræfte den ene tese efter den anden og ikke fundet nogen holdepunkter for andre motiver end det, som vi i dag melder ud: at Servet Abdija var en helt almindelig dreng, der på tragisk vis blev forvekslet med et bandemedlem, som skulle likvideres," siger vicepolitiinspektør og leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, Bjarke Dalsgaard.

Blandt de væsentlige nye spor er flugtbilen, en sort Audi A6 stationcar, som er blevet lokaliseret. Køretøjet var i en borgers besiddelse. Det skal understreges, at vedkommende ikke har nogen relation til drabet eller anden kriminalitet.

"Vi undersøger nu flugtbilen i jagten på spor. Det kan blive det gennembrud i sagen, vi har brug for. At få et flugtkøretøj i vores besiddelse i sådan en sag er et meget vigtig element, og i dette tilfælde har vi fået køretøjet intakt, så vi har alle muligheder for at undersøge det på kryds og tværs," siger Bjarke Dalsgaard.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.