Næsten halvdelen af de unge føler sig ensomme under coronakrisen

Der er målt højeste niveau af ensomhed blandt 18-34-årige under corona. Det kan skyldes dalende bekymring.

Artiklens øverste billede
Passengers with Face Marsk on the Tram in public transport in Aarhus, Denmark, Monday August 10, 2020. The rising numbers of corona infected in Aarhus means government demands for Face Marsk in public transport until September.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Der har ikke været så mange unge i alderen 18-34 år, der føler sig ensomme under corona som nu.

Det fortæller Michael Bang Petersen, der er professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet og leder af Hope-projektet, som følger danskernes coronaadfærd.

- På tværs af alle de aldersgrupper, vi følger, er der en stigende oplevelse af ensomhed fra februar til marts. De unge ligger højest, hvor lidt over 40 procent siger, at de føler sig ensomme lige nu og her, siger han.

Samtidig er der fra februar til marts sket en stigning antallet for, hvor mange der føler, at de ikke kan overholde coronarestriktionerne meget længere. Mens to procent var helt enige i det i februar, gjaldt det for otte procent i marts.

Omvendt var antallet, der fuldstændig afviser udmattelsen, faldet fra 45 til 34 procent.

Deltagerne i projektet er ikke spurgt til grunden for ensomheden eller udmattelsen, men professoren vurderer, at det skal ses i sammenhæng med en faldende bekymring for corona i befolkningen i takt med, at presset på sundhedsvæsenet er lettet.

/ritzau/

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen