Spritstiv 16-årig var ved at drøne ind i ambulanceredder

Artiklens øverste billede

Et færdselsuheld klokken 15.35 i krydset Voldumvej/Erantisvej i Halling ved Hornslet førte pludseligt til en anholdelse af en 16-årig dreng. Egentlig var både politi og ambulancereddere til stede ved et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen, men pludselig tog det hele en anden drejning.

Mens der blev arbejdet på stedet, kom en varevogn kørende i høj fart på vejen.

En redder gjorde med hånden tegn til, at bilisten skulle sænke farten, men han fortsatte i samme fart og kørte så tæt forbi ambulancen, at redderen måtte springe til side for ikke at blive ramt.

Patruljen kørte hurtigt efter bilisten, der standsede lidt længere henne ad vejen. Da patruljen holdt ind, sprang den 16-årige fører ud af bilen og forsøgte at løbe fra stedet, selvom betjentene råbte efter ham, at han skulle stoppe.

Betjentene fik ham dog hurtigt indhentet, hvorefter han blev anholdt og lagt i håndjern.

En alkometertest viste, at den 16-årige havde en promille over det tilladte, og han blev derfor sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret. Derudover blev han sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, da han var tæt på at påkøre ambulanceredderen.

Drengens forældre og de sociale myndigheder blev desuden underrettet.

Det er endnu uvist, hvordan drengen havde fået fat i bilen, som tilhører et af hans familiemedlemmer, oplyser Østjyllands Politi.

cko

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen