Mand sigtet for vold mod barn og gravid

Strafferammen går helt op til seks år

Artiklens øverste billede
Modelfoto. Hvis et barn oplever, at den ene forælder slår den anden, er barnet et voldsoffer, siger en forsker. /ritzau/ Sanne Vils Axelsen/arkiv

Retsag En mand først i 30'erne bosat i den vestlige del af Skanderborg Kommune er af Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi sigtet for flere tilfælde af vold mod dels sin samlever og dels mod et barn.

Manden er sigtet efter Straffelovens § 244, stk. 2, også kaldet den grove voldsparagraf. Det betyder, at han kan idømmes op til seks års fængsel. Det, at volden er begået gentagne gange mod medlemmer af ens husstand, er en skærpende omstændighed.

Manden er sigtet for fire tilfælde af vold mod sin samlever mellem 1. maj 2015 og 23. december 2018. Volden er ifølge sigtelsen sket på flere forskellige adresser i Østjylland, herunder en adresse i Skanderborg Kommune.

Ifølge sigtelsen har manden blandt andet med knyttet hånd slået kvinde i ansigtet, så hun fik et blåt øje, slået hende i hovedet med sin mobiltelefon og skubbet til hende, så hun fik varm kaffe ned over sig. Manden har ifølge sigtelsen også, mens kvinden var gravid, skubbet hende ned fra en stol.

Manden er desuden sigtet for regelmæssigt at have slået og sparket sin søn, flere gange med stor kraft, over en periode på flere år.

Som 'tillægsgevinst' er manden sigtet for bedrageri mod et forsikringsselskab for et beløb på ca. 40.000 kr. Han er også sigtet for at have dyrket skunkplanter i et såkaldt skunklaboratorium - med henblik på videresalg. Politiet har blandt andet fundet 950 gram tørret skunk, en digitalvægt, opbevaringsposer samt 5650 kroner i kontanter ved en ransagning hos manden.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen