Slam: 19 års fængsel for groft røveriforsøg

Retten i Glostrup har i dag idømt fire varetægtsfængslede røvere lange fængselsstraffe for at planlægge et groft røveri mod et værdihåndteringsfirma.

Artiklens øverste billede

Et stort planlagt røveri blev afværget, da politiet anholdt fem mistænkte røvere i november 2019.

De blev anholdt og varetægtsfængslet efter længere tids efterforskning, fordi politiet mistænkte dem for at være godt i gang med at forberede et groft røveri mod et værdihåndteringsfirma i Taastrup.

Nu er et nævningeting med tre juridiske dommere og seks nævninge ved Retten i Glostrup kommet frem til samme konklusion efter ni retsdage.

I dag blev den 51-årige franske hovedmand kendt skyldig i forsøg på særlig groft røveri mod værdihåndteringsfirmaet.

Han blev også dømt for at opholde sig i Danmark, selvom han var udvist for bestandig i 2012 i Østre Landsret, som dømte ham 10 års fængsel for et voldsomt røveri mod et andet værdihåndteringsfirma i Glostrup tilbage i 2008. Dermed trækker dagens dom tråde til et af det største røverier i Danmark:

"Det var politiets og anklagemyndighedens opfattelse, at de var ved at planlægge et nyt stort røveri med næsten samme drejebog som det store røveri mod en værdicentral i 2008, og det har nævnetinget nu dømt fire af dem for," siger specialanklager Bo Bjerregaard, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Den 51-årige fik seks års fængsel, og efter afsoning skal han igen udvises af Danmark for altid.

Straffene fordelte sig således blandt de fire svenske tiltalte:

Den 23-årige og den ene 27-årige fik således hver fem års fængsel for det grove røveriforsøg samt for ulovlig tvang, trusler, grov frihedsberøvelse og røveri.

Den 28-årige fik tre års fængsel for det grove røveriforsøg. Han blev frikendt for tvang, trusler, frihedsberøvelse og røveri.

Den anden 27-årige fik to og et halvt års fængsel for ulovlig tvang, trusler, grov frihedsberøvelse og røveri.

Alle fire svenske statsborgere blev udvist af Danmark for bestandig.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen