Han lod 21 dyr sulte ihjel: Tilbage lå skeletterne

Artiklens øverste billede

Groft uforsvarligt med karakter af mishandling - sådan lød de alvorlige anklager mod en mand fra Nordsjælland.

Dommen i retten lød på 30 dages betinget fængsel, og tiltalte frakendes retten til eje eller på anden måde beskæftige sig med, dyr i 2 år.

Til trods for at strafferammen ikke er udnyttet til fulde, mener Dyrenes Beskyttelse at dommen er et stort skridt i den rigtige retning:

"Det er en meget speciel og principiel sag, idet det ikke har været muligt at finde tidligere domme, hvor der er blevet dømt for overtrædelse af dyreværnsloven i forhold til krybdyr. Denne sag er et stort skridt i retning af, at krybdyr skal opfattes på præcis samme måde som hunde og katte," siger dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse Yvonne Johansen.

Der er tale om en sag, hvor 24 terrarier er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelses Internat i Roskilde tilbage i 2018. De 24 terrarier havde ikke været tilset i 4 uger og dyrene havde derfor gået uden adgang til mad, vand og varme, som denne type dyr er dybt afhængige af. Ejeren var nødsaget til at fraflytte sin lejlighed og havde derfor efterladt de mange dyr ved sin mor, hvorefter han ikke havde tilset dyrene siden.

"Flere af dyrene lå døde i deres vandskål da terrarierne blev åbnet. Der blev i alt fundet 24 dyr, hvoraf kun tre af dem stadig var levende. Terrarierne indeholdt en blanding af krybdyr, edderkopper og en skorpion. Det er en virkelig grov sag, hvor dyr er sultet ihjel over lang tid og dommen i dag statuerer derfor et vigtigt eksempel på, hvordan vi skal opfatte dyr uanset om de har pels eller skæl. Alle dyr – også krybdyr – er at betragte som sansende væsener," siger Yvonne Johansen.

Tiltalte i sagen mødte op i retten og sagen blev kørt som en tilståelsessag. Den tiltalte mand har valgt ikke at anke sagen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.