Endnu en vanvidsbilist får frataget sin bil på stedet: Her kørte han 200 km/t. mod trafikken

Mandlig bilist fik konfiskeret sin bil efter vanvidskørsel på Klampenborgvej i Kgs. Lyngby.

Artiklens øverste billede
Foto: Google Street View

En rutinemæssigt standsning af en bil på Lyngby Hovedgade førte i morges til en dramatisk biljagt i Lyngby, oplyser Nordsjællands Politi.

Klokken 05.08 forsøgte en patrulje først at bringe personbilen til standsning, men det var føreren tilsyneladende ikke interesseret i, og han valgte derfor at prøve at køre fra politiet i retning mod motorvejen.

I den forbindelse kørte han blandt andet over for rødt og i den modsatte vognbane ved Klampenborgvej med en hastighed på cirka 200 km/t. Det er kun tilladt at køre 60 km/t. på strækningen.

Nær Sorgenfrigårdsvej gik det galt for bilisten, som påkørte et skilt, hvorefter han forlod bilen og forsatte sin flugt til fods.

Han blev dog hurtigt indhentet, anholdt og sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed. Han blev også sigtet for spirituskørsel, da betjentene vurderede, at han havde ført bilen i beruset tilstand.

Grundet de nye stramninger på området måtte han også vinke farvel til sin bil. Den blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

jn

Politiet har fra 31. marts fået mulighed for at beslaglægge biler på stedet med henblik på konfiskation og senere bortauktionering, hvis bilen bruges til vanvidskørsel. Det er blandt andet kørsel med mere end 200 km/t, hastighed med mere end 100 procent af det tilladte eller en promille over 2.0. Bilen kan beslaglægges, uanset hvem der ejer bilen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen