Politiet graver privat have op for at finde mordvåben

Østjyllands Politi har gravet få hundrede meter fra gerningsstedet til Højbjerg-mordet, hvor 43-årige Marie Lock-Hansen blev dræbt i 1967

Artiklens øverste billede
43-årige Marie Lock-Hansen blev dræbt i sin bolig i Højbjerg den 10. november for godt 53 år siden.

Det er snart 54 år siden, at Marie Lock-Hansen, en forstadsfrue fra Højbjerg, Aarhus, blev dræbt af tre skud i sit hjem på Hestehavevej.

Morderen er aldrig fundet, og drabet har været omgærdet af mystik lige siden, hvorfor der også er skrevet flere bøger om den mærkværdige sag, som har skabt flere spørgsmål end svar.

JP Aarhus kan søndag afsløre, at efterforskningen i sagen fortsat er aktiv, for avisen er blevet bekendt med, at Østjyllands Politi den 11. marts begyndte at grave en privat have og et tilhørende fællesareal op på Egebæksvej - blot 400 meter fra gerningsstedet på Hestehavevej.

Politiet bekræfter, at arbejdet har haft relation til Højbjerg-mordet, som sagen kaldes, men efterforskeren Lennart Glerup vil ikke fortælle, hvad der har fået politiet til at lede.

Han vil heller ikke direkte til avisen bekræfte, at det var mordvåbnet, man ledte efter, men han erkender dog, at det "jo ikke rigtigt" kan være andet.

"Vi søger efter at få opklaret sagen med spor eller beviser, folk, der ved noget, som ikke er stået frem, og deriblandt er gerningsvåbnet, som selvfølgelig er essentielt," siger han til JP Aarhus.

Gravearbejdet førte dog angiveligt ikke noget med sig, og efterfølgende genetablerede politiet arealerne.

Efterforskningen i sagen om Højbjerg-mordet er en af danmarkshistoriens mest omfattende med tusindvis af afhøringer og over 100.000 efterforskningstimer.

Den seneste bog, der er udgivet om det mystiske mord, stod forfatter Christine Jønck bag. Bogen hedder "Fantommanden" og i den peger hun og en 79-årig kvinde på en nordsjællandsk mand, som havde arbejdet i søværnet, som morderen. Den 79-årige kvinde har været gift med den pågældende mand, som hun ikke er i tvivl om er morderen.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen