Politirapporten: Politihund snusede sig frem til nøgle og kokain

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Artiklens øverste billede
Arkivfoto.

En kvik borger ringede natten til fredag klokken 1.25 til politiet, da hun så en mand og en kvinde gå ud af en bil og sparke døren ind til en opgang i en bygning på Strandvejen i Aarhus. En patrulje var kort efter på stedet, og gik ind i opgangen, hvor en 24-årig mand og en 28-årig kvinde sad på trappen og inhalerede lattergas.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

De blev begge anholdt og visiteret, men de havde umiddelbart intet ulovligt på sig, og de havde heller ikke nøglen til bilen, der stadig holdt udenfor. En hundepatrulje blev dog tilkaldt til at gå spor ved bygningen, og politihundenæsen snusede sig frem til bilnøglen og en pose med kokain, som var smidt på stedet.

Ved ransagningen af bilen blev der fundet noget hash og flere koster, som politiet mistænker stammer fra indbrud.

Manden og kvinden er foreløbigt sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, men der kan komme yderligere sigtelser i sagen, som nu bliver efterforsket videre.

Døgnets øvrige hændelser

Aggressiv bilist havde stoffer i bilen

En patrulje genkendte torsdag klokken 17.24 en 25-årig mand, som sad bag rattet i en bil, der kørte forbi dem på Silkeborgvej i Aarhus. Da betjentene vidste, at manden var frakendt kørekortet, kørte de efter og fik dirigeret bilen ind til siden. I samme øjeblik som patruljen gik hen til bilen, sprang den 25-årige ud og råbte skældsord ind i ansigtet på den ene betjent.

Han blev derfor med det samme anholdt og blev lagt i håndjern, mens han fortsatte med at råbe forskellige ukvemsord efter betjentene.

Da den 25-årige var sat ind i patruljebilen, undersøgte patruljen hans bil nærmere, da det lugtede kraftigt af hash. Gemt ved førersædet lå en pose med en mindre mængde skunk, som betjentene beslaglagde.

Den 25-årige endte med sigtelser for kørsel uden førerret, forstyrrelse af den offentlige orden, fornærmelig tiltale mod politiet og besiddelse af euforiserende stoffer.

Gemte stoffer og machete på forsorgshjem

Østjyllands Politis specialpatrulje fik torsdag et tip om, at en 28-årig mand, der p.t. bor på et forsorgshjem i det nordlige Aarhus, skulle gemme våben og narko på stedet.

Da betjentene kom frem klokken 18.12 tog de kontakt til den 28-årige og ransagede hans værelse. Under ransagningen fandt patruljen en mindre mængde kokain og hash samt en stor machete. Både stoffer og våben blev beslaglagt, og den 28-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af våbenloven.

Specialpatruljen fandt stoffer og strømpistol

En 40-årig mand fik torsdag klokken 20.11 besøg på sin adresse i Brabrand af betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje. Betjentene havde en mistanke om, at der var ulovlige stoffer i lejligheden, og stedet blev derfor ransaget.

I den 40-åriges hjem fandt betjentene nogle ulovlige piller, en mindre mængde kokain og hash samt en strømpistol. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af våbenloven.

Mens betjentene var der, kom en 59-årig mand kørende til stedet. En af politiets narkohunde, som var med under ransagningen, markerede ved bilen, og det fik betjentene at visitere den 59-årige og ransage hans bil.

I den 59-åriges ene lomme lå en mindre mængde hash, som han blev sigtet for besidde.

52-årig kvinde anholdt på Udlændingeloven

Østjyllands Politis afdeling for Særlige Sager var torsdag formiddag på kontrolbesøg på en massageklinik i Aarhus N. Her traf betjentene en 52-årig kvinde, som ikke kunne fremvise gyldig legitimation eller opholdstilladelse.

Hun blev derfor anholdt på Udlændingeloven og bliver nu tilbageholdt, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen, der skal vurdere, om der er grundlag for udvisning.

Færdsel

Torsdag klokken 10.03 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Godsbanen i Aarhus.

Torsdag klokken 15.42 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Viby. En 23-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 40-årig kvinde, som ved påkørslen blev skubbet op bag i en bil med en 28-årig mand bag rattet. Ingen af de involverede kom umiddelbart til skade ved uheldet. Den 23-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands Politikreds.

  • På Fuglebakkevej i Aarhus V begået mellem onsdag 31.marts klokken 12 og onsdag 14. april klokken 18.
  • På Søhøjen i Tilst begået mellem onsdag 14. april klokken 8 og torsdag 15. april.

ksa

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.