Politirapporten: Kvinde forsøgte at sætte ild til psykiatrisk afdeling

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Øxenholt Foto

Ville sætte ild til Psykiatrien

Østjyllands Politi fremstillede torsdag kl. 11.30 en 28-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Hun sigtes for forsøg på ildspåsættelse ved natten til torsdag at have forsøgt at sætte ild til Aarhus Universitetshospital Psykiatrien på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N.

Ifølge sigtelsen medbragte hun to flasker tændvæske, adskillige papirhåndklæder og flere lightere til stedet og skrev beskeder til politiet om, at hun ville sætte ild til den psykiatriske afdeling. Hun nåede dog ikke at sætte ild til noget, inden hun kl. 05.25 blev anholdt i nærheden af hospitalet. Den 28-årige sigtes desuden for hærværk ved ildspåsættelse ved kort før kl. 05 at have sat ild til en skraldespand ved et stoppested tæt på hospitalet.

Den 28-årige blev varetægtsfængslet frem til den 25. maj. Hun erkendte at have sat ild til en skraldespand, men nægtede forsøg på at sætte ild til til den psykiatriske afdeling. Hun kærede kendelsen.

Tip førte til beslaglæggelse af våben og narko

En borger, der havde benyttet sig af Tip Politiet-funktionen på politiets hjemmeside, ledte onsdag kl. 8.55 Østjyllands Politis specialpatrulje til en adresse i Aarhus N. Ifølge tippet blev der solgt stoffer fra lejligheden, og da betjentene stod foran døren, kunne de da også tydeligt lugte hash.

Patruljen kunne høre, at der var personer i lejligheden, men ingen åbnede for betjentene trods gentagne anråb, og til sidst blev døren derfor brudt ind. I lejligheden befandt sig to mænd på 22 og 24 år, og da de så betjentene, kastede den ene nogle salgsposer med hash ud af vinduet.

Poserne blev dog hurtigt fundet og beslaglagt. Ud over poser, der var kastet ud af vinduet, var der gemt flere andre poser med hash og skunk, og begge mænd blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Den 24-årige mand blev desuden sigtet for overtrædelse af kniv- og våbenloven, da betjentene fandt en machete og en peberspray, som han erkendte var hans.

Udgav sig for at være søster – fældet af fødselsdag

En 26-årig kvinde forsøgte onsdag at udgive sig for at være sin lillesøster, men et simpelt kontrolspørgsmål var med til at afsløre hende. En patrulje standsede hendes bil på Røgelvej i Brabrand omkring kl. 11.15. En betjent mente, at han kunne genkende kvinden, og at hun var frakendt kørekortet.

Da patruljen henvendte sig, oplyste hun dog søsterens navn og cpr-nummer og sagde, at de lignede hinanden meget. Og der er en ret stor lighed mellem de to, konstaterede betjentene, da de slog kvinderne op i deres systemer. Derfor var det ikke umiddelbart til at afgøre, om kvinden talte sandt eller ej. Hun blev nu bedt om at vise billed-ID, men det havde hun ikke på sig.

Men så spurgte betjentene til datterens fødselsdato. Nu blev kvinden lidt stille, men forklarede, at hun kun vidste, hvilket år hun var født, og at hun aldrig kunne huske, hvornår hun præcist havde fødselsdag. Det fik betjentene til at sigte hende for at oplyse forkert navn til politiet og for at køre uden førerret. Begge dele erkendte den 26-årige kvinde i øvrigt, da hun stod på politistationen.

Betjente fandt macheter i bagagerummet

En patrulje kørte onsdag omkring kl. 17.50 til en p-plads på Dr. Holsts Vej i Åbyhøj, hvor nogle borgere havde meldt om mistænkelig adfærd blandt nogle mænd i nogle biler på stedet. Da betjentene kom frem, stod en bil efterladt på p-pladsen, og da det lugtede af hash fra den, åbnede patruljen den og ransagede den. Gemt i bagagerummet lå to macheter, som blev beslaglagt. Lidt efter fik patruljen fat i den 19-årige ejer af bilen, som blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

26-årig anholdt efter fund af narko og våben

Østjyllands Politis specialpatrulje dukkede onsdag omkring kl. 17.00 op på en adresse i Aarhus V, hvor de havde mistanke om, at der var narko. Den 26-årige mand, der bor i lejligheden, åbnede lettere modvilligt for patruljen, der ransagede hjemmet. På adressen blev der fundet og beslaglagt flere salgsposer med kokain, en del tusinde kroner i kontanter, nogle ulovlige piller og to pebersprays. På baggrund af fundene blev den 26-årige anholdt og sigtet for narkosalg og for overtrædelse af våbenloven.

Ukrudtsbrænder skyld i brand

Politi og brandvæsen kørte onsdag kl. 16.11 til en mindre brand i en udestue og garage på en adresse i Risskov. Branden blev slukket, inden den nåede at brede sig til stuehuset, og ingen personer kom til skade. Det viste sig, at branden var opstået, efter at en af beboerne på adressen, en 54-årig mand, havde benyttet sin ukrudtsbrænder.

I den forbindelse var der kommet gløder i græsset, som var fløjet op og antændt udestuen. Den 54-årige mand blev på den baggrund sigtet for uforsigtig omgang med ild.

Specialpatruljen fandt poser med kokain og hash

Et par betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje gik onsdag kl. 21.15 patrulje ved Godsbanen i Aarhus, og her kunne de pludseligt lugte hash fra en lille skurvogn. Ved vognen sad to mænd omkring et bord, og på bordet lå en pose med skunk. Tæt på mændene lå flere poser med skunk, hash og kokain, og den ene, en 24-årig mand, erkendte, at det var hans stoffer. Han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Færdsel

Onsdag kl. 11.05 skete der et færdselsuheld i krydset Holmevej/Egebæksvej i Højbjerg. En 44-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i bil ført af en 62-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 44-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 14.44 skete der et færdselsuheld på Vestre Ringgade ved Søren Frichs Vej i Aarhus C. En 28-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 20-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 17.10 skete der et færdselsuheld ved tilkørslen til Herningmotorvejen ved Harlev. En 41-årig kvindelig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en lysmast i siden af vejen. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Onsdag kl. 19.20 blev en 27-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Aarhus C. I bilen lå flere salgsposer med hash, og hun blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen