Hvor mange i Aarhus kører bil uden gyldigt kørekort?

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Spørgsmålet i overskriften bliver sandsynligvis aldrig besvaret korrekt, men det må være en hel del, for stort set hver eneste døgn stopper politipatruljer bilister, som ikke har et gyldigt kørekort - eller som slet ikke har et kørekort.

Det seneste uddrag af døgnrapporten fra Østjyllands Politi har - sædvanen tro - beretninger om bilister, som åbenbart ikke mener, at et kørekort er nødvendigt for at føre en bil.

Det hedder således i politiets døgnrapport fra fredag morgen til lørdag morgen:

’Fredag d. 30/04 kl. 15.13, blev en 24-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Grøndalsvej i Viby Jylland.

Fredag d. 30/04 kl. 16.55, blev en 27-årig kvindelig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Møllevangs Allé i Aarhus V.

Fredag d. 30/04 kl. 22.40, blev en 21-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Grønnegade i Aarhus C.’

Altså tre syndere stoppet det seneste døgn. Og statistisk set må antallet af bilister uden kørekort, som ikke bliver stoppet af politiet, være meget, meget større.


kb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen