Politi efterlyser truende taxa-pirater: »Der er nogle alarmklokker, der bør ringe«

Artiklens øverste billede
Tur i pirattaxa endte med, at 20-årig måtte løbe fra to truende mænd. Casper Holmenlund Christensen, Ritzau/Scanpix

En 20-årig mand blev natten til søndag verbalt truet til at lade sig kropsvisitere af to mænd. I den sammenhæng blev den 20-årige frastjålet sin pung og mobiltelefon.

Det oplyser Østjyllands Politi til Lokalavisen Aarhus.

Den unge mand havde forsøgt at praje en taxa ved 7-Eleven på Frederiks Allé i Aarhus. En bil med en mandlig chauffør holdt ind til siden, og den 20-årige hoppede ind på bagsædet.

»Han siger til os, at han tror, det er en rigtig taxa, siger pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til Lokalavisen Aarhus.

Måtte ikke komme ud

Sekunder efter, den 20-årige er steget ind i bilen, hoppede en anden mand ind på passagersædet. Her gik det op for den 20-årige, at han formentlig ikke befandt sig i en rigtig taxa.

Parterne blev dog enige om en pris for en tur til Mårslet og kørte fra stedet.

Bilen stoppede kort efter start ved en tankstation, hvor den 20-årige fik at vide, at han skulle betale for tankningen. Det gik den 20-årige gik med til, da han tænkte, at det talte som betaling for turen.

Da den 20-årige gik ud for at tanke, steg manden på passagersædet også ud af bilen. I den sammenhæng blev manden truende i sin adfærd, fordi han syntes, det gik for langsomt.

Efterfølgende kørte føreren af bilen lidt rundt, indtil han omtrent 15 minutter senere nåede til Jyske Bank i Højbjerg. Her bad den 20-årige om at blive sat af. Det vil de to mænd dog ikke gå med til.

Søger vidner

Da den 20-årige alligevel steg ud, steg føreren også ud og anklagede den 20-årige for at have stjålet penge fra bilens bagsæde.

Den 20-årige nægtede, hvilket resulterede i, at føreren af bilen kropsvisiterede ham. I den forbindelse tog manden den 20-åriges pung og mobiltelefon. Herefter bad manden den uheldige passager om at sætte sig ind i bilen igen. Den 20-årige løb dog fra stedet.

»Han burde være hoppet ud af taxaen, da han ser, at der er to i den. Som turen skrider frem, kan han også godt se, at de nok ikke vil køre ham hjem som planlagt. Hvis man begynder at forhandle om en pris på vej hjem, er der nogle alarmklokker der bør ringe,« siger Janni Lundager til Lokalavisen Aarhus.

Østjyllands Politi vil meget gerne høre fra eventuelle vidner, der kan identificere de to mænd, der kørte i bilen.

De to mænd beskrives om:

Politi vil i øvrigt gerne advare imod, at man sætter sig ind i en pirattaxa. Kør kun med de rigtige taxaer, offentlig transport eller lav aftaler med nogen om at blive hentet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen