Politi ophæver visitationszoner i Aarhus

Østjyllands Politi ophæver to visitationszoner i det vestlige Aarhus.

Artiklens øverste billede
Det er endnu ikke klarlagt, hvem der stod bag to skudepisoder i Aarhus.

Østjyllands Politi ophæver ved midnat natten til onsdag to visitationszoner ved henholdsvis Gellerup/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang.

Visitationszonerne blev oprettet efter to skudepisoder i april. Ifølge politiet var der på det tidspunkt ”flere indikationer på”, at en konflikt var ved at blusse op mellem grupperinger i områderne.

Onsdag den 14. april affyrede to mænd på en scooter flere skud mod et ukendt mål. Der blev efterfølgende fundet seks patronhylstre på stedet, og det viste sig, at en tilfældigt forbipasserende bil var blevet ramt i skærmkassen over venstre baghjul. Den kvinde, der kørte bilen, var uskadt. Der var umiddelbart ingen tegn på, at nogen var blevet ramt.

Et par uger før, natten til den 5. april, blev der afgivet flere skud på Janesvej i Brabrand. Også her fandt politiet flere afskudte patronhylstre. Der var dog ingen meldinger om tilskadekomne eller om, hvorfor eller efter hvem skuddene var blevet affyret.

Politi forsvinder ikke

Det er endnu ikke klarlagt, hvem der stod bag de to skudepisoder. Det er politiets vurdering, at gerningsmændene har relationer til grupperinger i Brabrand og Trillegården, og at motivet sandsynligvis skal findes i uoverensstemmelser mellem grupperingerne.

Siden skyderierne har Østjyllands Politi angiveligt patruljeret intensivt i området og foretaget 118 visitationer og 42 ransagninger af biler.

Der har i den seneste tid været roligt inden for de to zoner, og Østjyllands Politi har derfor vurderet, at der ikke længere er grundlag for at benytte den øgede mulighed for at visitere.

”Vi fortsætter med øget patruljering og synlighed i områderne, og vi vil fortsat kunne visitere folk, hvis vi har en rimelig mistanke om, at de har våben på sig. Vi følger situationen tæt, og vi er klar på at gøre brug af visitationszonerne igen, hvis det blusser op igen”, siger politiinspektør Carit Andersen.

sb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.