Frygtelig tragedie: Han fandt sin hustru og hund brutalt dræbt i hjemmet

38-årig søn idømt anbringelse uden længstetid på en psykiatrisk afdeling.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Redaktionen.

En 38-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus dømt for drab ved i juni sidste år at have slået sin 66-årige mor ihjel med adskillige knivstik, oplyser Østjyllands Politi.

Den 38-årige blev vurderet til at have været sindssyg i gerningsøjeblikket, og han blev derfor frifundet for straf, men idømt anbringelse uden længstetid på en psykiatrisk afdeling.

Det var den 16. juni sidste år, at drabet skete. Den 38-årige boede hjemme hos sin mor og far i Højbjerg ved Aarhus, og da faren kom hjem den aften, fandt han sin kone og parrets hund døde i huset. Den 38-årige søn befandt sig stadig i hjemmet, og faren fik hurtigt ringet 112.

Kort efter kom politiet frem og anholdt den 38-årige mand, som fortsat var på gerningsstedet. Han blev varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, hvor han har befundet sig siden.

I retten forklarede den 38-årige, at han ikke kunne huske, hvad der var sket, og nægtede sig derfor skyldig i drabet.

»Der er tale om en meget tragisk sag, men jeg er tilfreds med, at retten dømte den 38-årige for drab, og at han blev idømt en foranstaltning i form af anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Jeg er desuden tilfreds med, at han i retten også blev frakendt retten til at arve nogen som helst værdier efter sin mor,« siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 38-årige modtog dommen.


kb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen