Politiet fandt afmagrede heste: Nu er ung kvinde dømt

En 27-årig kvinde er fundet skyldig i grov uforsvarlig behandling af heste.

Artiklens øverste billede
Politiet fandt to afmagrede heste, da de besøgte en ejendom i Sønderjylland. Nu er 27-årig kvinde dømt i sagen. Modelfoto: Adobe Stock

En bøde på 2.500 kroner. Det er, hvad en 27-årig kvinde fra Broagerland i Sønderjylland skal betale, efter hun i retten er blevet fundet skyldig i uforsvarlig og grovere uforsvarlig behandling af flere heste i perioden fra 2017 til 2018.

Det skriver JydskeVestkysten.

»Der var tale om meget afmagrede heste. Sagen blev forelagt forelagt Det Veterinære Sundhedsråd, som er det højeste dyrlægefaglige instans. De karakteriserede sagen som grov og uforsvarlig. Den tiltalte skulle have givet hestene mere foder eller tilkaldt en dyrlæge, da det kunne skyldes bagvedliggende sygdom. Det havde den tiltalte ikke gjort, og det erkendte hun også i retten, at hun havde svigtet,« siger Lars Viereck, der er specialanklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til JydskeVestkysten.

Bøden er ifølge mediet blevet betydeligt nedsat, da sagen i længere tid har ligget i dvale hos politiet og anklagemyndigheden, og da det ikke er den tiltales skyld, at sagen har trukket ud, er det normalt med rabat.


jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen