13-årig dreng sad bag rattet i bil: Havde 32 gram hash, digitalvægt og kontanter på sig

Drengen er under den kriminelle lavalder og kan ikke straffes. Sagen vil blive overdraget til de sociale myndigheder, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto.

Tirsdag lige inden frokosttid kørte en politipatrulje med en narkohund ind på en parkeringsplads på Ahorn allé i Ringsted for at undersøge et mistænkeligt forhold:

En 13-årig dreng sad på førersædet i en bil, som holdt med motoren tændt på parkeringspladsen, og omkring bilen stod to jævnaldrende drenge, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Da drengen på førersædet så politiet, smed han en hashjoint fra sig. Bilen viste sig at tilhøre den 13-årige drengs far, og drengen erkendte, at han havde taget nøglen derhjemme. Han nægtede dog, at det var ham, som havde kørt bilen hen til parkeringspladsen.

Drengene blev visiteret, da betjentene mistænkte dem for at have røget hash. Den 13-årige blev ved visitationen fundet i besiddelse af 32 gram hash, en digitalvægt og flere 100 kronesedler. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Hash, vægt og penge blev beslaglagt af politiet.

Den 13-årige var desuden mistænkt for at køre uden kørekort i påvirket tilstand. En narkotest af drengen slog positivt ud for hash, så han blev taget med for at få udtaget en blodprøve. De to andre drenge havde intet ulovligt på sig og den ene, en 14-årig dreng, blev bortvist fra stedet af politiet.

Den sidste dreng, som senere viste sig at være en 14-årig dreng fra Ringsted, nægtede at oplyse hvem han var. Så han blev tilbageholdt og taget med til politistationen, så politiet kunne afklare hans identitet. På stationen fik politiet oplyst et telefonnummer til drengens mor, så hans identitet blev fastslået. Han blev sigtet for ikke at ville oplyse sit navn til politiet og senere overdraget til sin mor.

Patruljen ransagede efterfølgende den 13-åriges værelse, som blev gennemgået med narkohund. Her snusede narkohunden sig frem til folie, som havde været anvendt som emballage til hash, og der blev fundet nogle pølsemandsposer.

Da de to sigtede er under den kriminelle lavalder og derfor ikke kan straffes i sagerne, vil de blive overdraget til de sociale myndigheder, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen