Ung bilist fumlede med sin mobiltelefon - kort efter var kvindelig politiker dræbt på stedet

23-årig mand får 6.000 i bøde og betinget frakendelse af sit kørekort efter dødsulykke, hvor lokal S-formand Lisbeth Lykke Harsvik mistede livet

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Presse-fotos.dk

En sen lørdag aften i juli sidste år mistede lokalpolitiker og formand for Socialdemokratiets partiforening i Furesø Kommune, 57-årige Lisbeth Lykke Harsvik, livet i en tragisk trafikulykke på Hillerødmotorvejens forlængelse ved afkørslen ved Kollerødvej, hvor også hendes mand blev hårdt kvæstet.

Parrets bil blev torpederet bagfra af en anden bil, og det fik Lisbeth Lykke Harsvik, som sad bag rattet, til at miste herredømmet og køre direkte ind i et vejtræ.

I dag er dommen faldet over den 23-årige mandlige bilist, som var skyld i ulykken.

Der var tale om en tilståelses sag. Den 23-årige mand har nemlig erkendt, at han var uopmærksom i forbindelse med, at han under kørslen den skæbnesvangre aften kort før midnat skulle skifte sang fra en musikafspiller på sin mobiltelefon. Det skriver sn.dk.

”Da jeg ser op, kan jeg se, at jeg ikke kan nå at gøre noget. Det siger bare bang, og hendes bil forsvinder,” forklarede han i retten.

En alkoholtest afslørede efterfølgende, at den 23-årige ikke havde kørt spirituskørsel.

Retten i Hillerød idømte den 23-årige 6.000 kroner i bøde samt en bøde på 2.000 kroner for besiddelse en mindre mængde hash. Derudover fik han en betinget frakendelse af kørekortet i tre år og skal betale sagens omkostninger på 5.300 kroner, skriver sn.dk.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen