Udspekuleret svindelnummer er tilbage

Med få dages mellemrum er ældre kvinder i Aarhus blevet udsat for et kendt svindelnummer, hvor gerningsmænd udgiver sig for at være bankmænd.

Artiklens øverste billede
Flere er blevet svindlet af gerningsmand, der udgiver sig for at være bankmand. Modelfoto: Adobe Stock

Det vender tilbage med jævne mellemrum. Svindelnummeret, hvor en person ringer og udgiver sig for at være fra banken med den skumle hensigt at narre penge ud af offeret, der oftest er ældre personer.

I denne uge har Østjyllands Politi fået to nærmest identiske anmeldelser fra ældre kvinder i Aarhus Kommune, der er blevet udsat for svindel.

Det oplyser politiet i døgnrapporten.

Onsdag blev en 85-årig kvinde fra Viby udsat for svindelnummeret, da hun klokken 14.45 blev ringet op af en mand, der fortalte hende, at der var noget galt med hendes konto i Nordea Bank. Han forklarede kvinden, at han ville sende en medarbejder ud for at hente kortet, så de kunne hjælpe hende med at få det spærret.

Kort efter mødte en mand op på kvindens adresse for at afhente hendes dankort, som hun udleverede til ham. Kvinden fik samtidig besked på ikke at ringe til nogen eller tage telefonen, hvis den ringede. Efterfølgende kunne kvinden konstatere, at der var hævet et større kontantbeløb på hendes konto.

Politiets opfordring

Det samme skete for en 87-årig kvinde i Højbjerg, hvor gerningsmanden med samme fremgangsmåde hævede penge fra hendes konto.

Østjyllands Politi oplyser desuden i døgnrapporten, at det ikke er ukendt, at ældre kvinder i politikredsen bliver svindlet af personer, der ringer og udgiver sig for at være fra banken.

»Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt,« lyder opfordringen fra politiet i døgnrapporten.

Flere anholdt sidste år

I slutningen af sidste år stod kriminelle bag en stor bølge af lignende svindelsager. I løbet af en måneds tid fik Østjyllands Politi kendskab til hele 43 sager i politikredsen, hvor svindlen var udført med samme fremgangsmåde og var gået ud over ældre kvinder ligesom denne uges to sager.

Ifølge politiet lykkedes det dengang for de falske bankmænd i cirka halvdelen af tilfældene at få kvinderne til at udlevere både kort og kode, hvorefter der blev hævet større kontantbeløb ved brug af de udleverede kreditkort.

Sagerne stod på i over en måned og var nærmest et dagligt punkt i døgnrapporten, men 18. december kunne Østjyllands Politi oplyse i en pressemeddelelse, at to aarhusianske mænd på henholdsvis 21 og 24 år var blevet anholdt og sigtet for forholdene.

jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.