Fange amok: Kvindelig fængselsbetjent kastet hårdt med hovedet mod gulvet

”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

Artiklens øverste billede
Herstedvester Fængsel. Foto: Free.

En kvindelig fængselsbetjent blev onsdag overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel., oplyser Fængselsforbundet.

Overfaldet skete foran den indsattes celle: Manden starter en diskussion med personalet og tager fat i en fængselsbetjent. Derefter overfalder han en anden betjent og kaster hende bagover med så voldsom kraft, at hun rammer gulvet hårdt med hovedet. Alarmen bliver aktiveret - og manden passiviseret.

Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen, er stærkt utilfreds med overfaldet. Han peger på, at forbundets tillidsrepræsentant for kort tid siden har gjort ledelsen opmærksom på, at den indsatte var farlig og anmodet om forstærkning.

»Manden var en stor belastning for alle på afdelingen både for ansatte og medindsatte. Derfor understregede vores tillidsrepræsentant, at der burde være en ekstra betjent til at tage sig af ham både for at sikre tålelig afsoning for de øvrige indsatte og for at undgå, at han ville reagere voldeligt. Det er frustrerende, at vores advarsler blev overhørt,« siger han.

Siden 2000 er antallet af fængselsbetjente faldet i Herstedvester Fængsel fra 185 til 126. Det har svækket sikkerheden i fængslet.

I efteråret lykkedes det en farlig indsat at flygte efter en sikkerhedsbrist. Også dengang havde forbundets tillidsmand advaret om sikkerheden.

»Vi har påpeget den dårlige sikkerhed i Herstedvester årevis, men alligevel skæres der i bemandingen. Det siger sig selv, at det har konsekvenser,« siger Bo Yde Sørensen.kb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.