Voldsomt overfald i Hammel: 16-årig slået med jernrør og kørt over af scooter

16-årig dreng har fået flere voldsomme skader efter overfald ved Regnbueskolen

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

En 16-årig dreng fra Hammel kom alvorligt til skade ved et overfald torsdag aften i sidste uge ved Regnbueskolen i Hammel.

Det oplyser drengen og hans mor, som Lokalavisen har talt med.


»Han har fået hjernerystelse og brækket næsen, der skal opereres i morgen, forstuvet foden, brækkede ribben, punkteret en lunge og en masse skader på hele kroppen,« fortæller moren, som ikke ønsker sit og sønnens navn i avisen. Lokalavisen er bekendte med deres identitet.

Fanget og overfaldet

Sønnen fortæller, at han og fire venner var ved Regnbueskolen torsdag aften ved 21-tiden, hvor de mødte fem andre drenge, som kender en af sønnens venner, som de provokerede ved at kalde perker.

De to grupper gik mod hinanden og mundhuggedes, hvorefter en af de andre trak sig tilbage. Ti minutter senere ankom der omkring 20 unge på scootere, og kort efter ankom der en cirka 25-årig mand i bil, som gassede de andre op.

Jeg er glad for, at min søn lever i dag

Mor til 16-årig dreng fra Hammel

»Vi går i panik og løber i hver vores retning. Jeg løber mod rideskolen og bliver jagtet af rigtig mange og fanget af den 25-årige, som får mig ned på jorden og slår mig 10-20 gange i ansigtet, mens han sidder ovenpå mig,« fortæller den 16-årige dreng fra Hammel.

Herefter bliver han kørt over af en scooter og slået af flere personer med jernrør og bat og scooterhjelm. Voldsepisoden sluttede først, da der kom to biler, som fik gruppen til at løbe væk, fortæller offeret, som blev kørt på skadestuen med ambulance.

Han fortæller, at han ikke kender dem, der overfaldt ham, og som angiveligt ikke er fra lokalområdet.

Glad for han lever

»De har slået løs på ham med jernbat og koben og mast hans ribben ved at køre hen over ham. Det er fuldstændigt sindssygt og kunne være endt værre, end det gjorde. Jeg er glad for, at min søn lever i dag,« siger moren, der også hæfter sig ved optakten til episoden.

»Det starter med, at de siger perker og kommer med racistiske provokationer. Mine børn er født og opvokset i Danmark, og det gør mig rigtig ked af det.«

Familien har været i kontakt med politiet flere gange og har efterfølgende været med deres søn til afhøring hos lokalpolitiet i Hammel.

Østjyllands Politi bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse om vold mod den 16-årige, som har fortalt sin version til politiet.

»Der var to grupper, der havde nogen uoverensstemmelser, og så kommer der mange flere til stedet, men vi har ikke ikke det fulde overblik over forløbet, og vi mangler at afhøre nogle personer,« fortæller Janni Lundager, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

Ingen personer er foreløbigt sigtet i voldssagen.

»Ikke alvorligt«

Episoden blev omtalt i fredagens døgnrapport, hvor den blev beskrevet som et slagsmål mellem to grupper af unge, som var overstået, da politiet nåede frem til Regnbueskolen. Betjentene mødte omkring 15 unge mænd, som havde forskellige opfattelser af, hvad der var sket. Betjentene mødte også den 16-årige dreng, som havde fået skrammer i ansigtet, men som ifølge beskrivelsen i døgnrapporten umiddelbart ikke var kommet alvorligt til skade.

Beskrivelsen blev gengivet i en artikel på Lokalavisens hjemmeside, og det fik moren til tasterne på en lokal facebookside, hvor hun beskrev sin søns skader og undrede sig over, de ikke blev betragtet som alvorlige.

»Jeg blev chokeret, da jeg læste artiklen. Det var meget voldsomt, og der var ikke tale om noget gruppeslagsmål, som det blev beskrevet,« fortæller hun.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen