Politirapporten: Unge lavede ballade på Aarhus Ø - p-bøde endte med vold

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport.

Artiklens øverste billede
Aarhus Ø oplever igen problemer med unge, der kører hasarderet. Foto: Casper Dalhoff

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 20.03 en anmeldelse om, at en gruppe unge mænd kørte hasarderet og skabte utryghed på Kystpromenaden på Aarhus Ø.

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en del unge mennesker, som stod samlet omkring nogle biler. Flere af dem kørte fra stedet så snart, de så politiet, mens andre blev ved bilerne. Stemningen blev dårlig, da betjentene kom, og mændene havde ikke videre lyst til at tale med politiet.

Da én af bilerne holdt i et område, hvor der er tydeligt skiltet med parkering forbudt, skrev patruljen en p-bøde til den 19-årige mand, som havde været fører af bilen. Det fik den 19-årige til at råbe af betjentene og komme med forskellige hånende udtryk.

Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Under anholdelsen gjorde han kraftigt modstand, men det lykkedes betjentene at få ham ind i patruljebilen. Inde i bilen greb han pludseligt hårdt fat i skridtet på den ene betjent, og han blev derfor også sigtet for vold mod en politimand.

Vaks anmelder ledte politiet til cykeltyve

En kvinde, der bor på Marselisborg Allé i Aarhus C, hørte tirsdag omkring kl. 23.10 noget larm fra gaden, og da hun kiggede ud af vinduet, så hun en kvinde og en mand, der stod med en vinkelsliber og var i færd med at skære låsen over på en cykel. Hun kontaktede derfor politiet og gav et godt signalement af de to personer. Kort efter kom en patrulje til stedet og på vej hen til adressen, traf de en kvinde og en mand, som svarede nøje til signalementerne og kom gående med to cykler. Betjentene kontaktede den 24-årige mand og den 25-årige kvinde og begge blev visiteret. I en rygsæk, som manden havde på, lå et koben og en vinkelsliber, og både kvinde og mand blev anholdt og sigtet for tyveri. Den 24-årige mand viste herefter frivilligt, hvor de havde taget cyklerne fra, så de kunne leveres tilbage igen.

Højtråbende mand nægtede at opgive navn – anholdt og sigtet

En 25-årig mand blev tirsdag aften kl. 23.45 anholdt, efter han havde været højtråbende og aggressiv og nægtet at oplyse sit navn. En patrulje gik rundt i Botanisk Have efter anmeldelser om høj musik på stedet, og mens de var i færd med at snakke med nogle personer i parken, begyndte den 25-årige mand at blande sig og råbe af betjentene, som han gik helt tæt på. Han blev bedt om at gå væk, men i stedet gik han endnu tættere på og råbte højere. Han blev derfor sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og betjentene bad om hans ID. Han ville dog ikke oplyse navn og adresse, og han blev derfor anholdt og sigtet for at nægte at oplyse sit navn til politiet. På politigården i Aarhus blev han efter kort tid løsladt, men i stedet for at gå stille derfra, begyndte manden nu igen at råbe af betjentene, og han blev derfor endnu en gang anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Denne gang fik han lov til at opholde sig længere tid på politistationen.

Graffitimaler taget på fersk gerning

En mand kontaktede tirsdag kl. 23.23 politiet, og fortalte at han lige havde set en ung mand stå og male graffiti på muren på en butiksbygning på Guldsmedegade i Aarhus C. Bag ved ham stod en anden ung mand, som stod og forsøgte at dække for sin ven. En patrulje kørte til stedet og så, at der var malet nogle tags med hvid graffiti på muren. Kort derfra sad to mænd på 20 og 25 år, som anmelderen udpegede som dem, der havde stået og malet. I den 25-åriges taske lå to graffitisprays med hvid maling – den ene var tydeligvis lige blevet brugt. Begge mænd blev derfor anholdt og sigtet for graffitihærværk.

Kvinde udsat for tasketyveri

En kvinde kontaktede tirsdag aften Østjyllands Politi og anmeldte, at hendes 84-årige mor var blevet udsat for tyveri tidligere på dagen på Næshøjvej i Harlev. Den 84-årige havde været ude at handle i Meny, og hun havde lagt sin taske i kurven på sin rollator, da hun gik hjemad. På vejen kontaktede to drenge hende og gik rundt om hende flere gange. Først da den 84-årige kom hjem, opdagede hun, at hendes taske var forsvundet. Kvinden havde en pung med dankort i tasken, og kortet blev hurtigt spærret, inden der var hævet noget på det. Den 84-årige beskriver drengene som 12-14-årige, men derudover kunne hun umiddelbart ikke give noget videre signalement.

Færdsel

Tirsdag kl. 07.42 blev en 63-årig mandlig lastbilchauffør anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Østjyske Motorvej ved Hørning.

Tirsdag kl. 10.50 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Rytoften i Aarhus V.

Tirsdag kl. 13.29 skete der et færdselsuheld på Kalkværksvej i Aarhus C. En bus, med en 58-årig chauffør bag rattet, kom kørende ad Spanien og skulle køre under gangbroen ved Kalkværksvej, da det viste sig, at bussen var for høj. Toppen af bussen ramte broen, hvilket medførte materiel skade på bussen. Der skete umiddelbart ingen skade på selve broen. Bussen kom hurtigt fri igen, men der var opstået en del trafikale problemer på stedet, som politiet fik afhjulpet.

Tirsdag kl. 17.25 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Aarhus N. En 69-årig kvindelig bilist kom for langt over i siden af vejen, hvor hendes hjul ramte rabatten, hvorefter hun mistede kontrollen over bilen og ramte ind i en lygtepæl. Bilisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade – hun blev efterfølgende sigtet for manglende agtpågivenhed.

Tirsdag kl. 18.53 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Trille Lucassens Gade i Brabrand.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Aarhus:

• På Stennehøj Allé i Højbjerg begået tirsdag den 8/6 mellem kl. 08.00 og kl. 14.00


ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.