Mindst 21 personer svindlet på Facebook og DBA: Nu er formodet gerningsmand anholdt

Artiklens øverste billede
Foto: Adobe Stock

En større serie af bedragerier er måske tæt på opklaring på Sydsjælland.

Torsdag morgen har politiet nemlig anholdt en 24-årig mand fra Slagelse, som menes at stå bag mindst 21 tilfælde af bedragerier, der er foregået i forbindelse med handel på nettet.

Det sker efter, at politiet den seneste tid har modtaget flere anmeldelser fra borgere, som med samme fremgangsmåde er blevet snydt på internettet, hvor de har handlet med en person på Facebook eller Den Blå Avis.

Gerningsmanden har typisk opsøgt sine ofre på Facebook, hvor han har tilbudt koncert- eller festivalbilletter til billige penge.

Pengene er derefter blevet betalt gennem Mobilepay eller bankoverførsel, men billetten har de aldrig modtaget.

Sagen får nu politiet til endnu engang at advare:

»Selvom det kan være fristende at lave en god og hurtig handel på nettet, så er der flere forholdsregler, man selv kan tage for at undgå at blive snydt. Det er altid en god idé at mødes ansigt til ansigt og handle, følge sin mavefornemmelse og ikke falde for et tilbud, der er for godt til at være sandt. Pas på de hurtige handler, hvor sælgeren presser på for at gennemføre handlen,« siger lederen af økonomisk efterforskning, politikommissær Rune Nilsson.

Den 24-årige, der er tidligere dømt for tyveri, vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse og tryk tilmeld.
d

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen