Politiet bekræfter: Vi har fundet de jordiske rester af Maria From Jakobsen

Sådan lyder beskeden nu fra Nordsjællands Politi i den meget omtalte sag, hvor præsten Thomas Gotthard er tiltalt for drab på sin hustru, psykologen Maria From Jakobsen.

Artiklens øverste billede
Huset i Frederikssund, hvor præsten Thomas Gotthard boede sin hustru, psykologen Maria From Jakobsen og deres børn. Foto: Local Eyes.

Nordsjællands Politi bekræfter nu fundet af jordiske rester efter forsvundne Maria From Jakobsen.

’På baggrund af svar på undersøgelser af nogle fund, som Nordsjællands Politi gjorde i forrige uge, kan det nu bekræftes, at der er tale om jordiske rester efter den 43-årige kvinde fra Frederikssund, Maria From Jakobsen, som har været forsvundet siden oktober sidste år.’

Sådan lyder beskeden fra Nordsjællands Politi i den meget omtalte sag, hvor præsten Thomas Gotthard er tiltalt for drab på sin hustru, psykologen Maria From Jakobsen.

»De jordiske rester er fundet i forbindelse med en påvisningstur, hvor den tiltalte i sagen udpegede det specifikke findested, og dna-analyser har nu bekræftet vores formodning om, at de stammede fra den savnede kvinde. Ud fra fundet kan vi endegyldigt konkludere, at hun ikke længere er i live. Det er klart, at fundet har stor betydning for sagen, og vi fortsætter i den kommende tid vores efterforskning, indtil vi kan overdrage sagen endeligt til anklagemyndigheden. Derfor kan jeg ikke komme ind på yderligere detaljer om sagen,« fortæller efterforskningsleder, politikommissær Jakob Rahbek.

Da det nu er slået fast, at Maria From Jakobsen er død, indstiller Nordsjællands Politi efterlysningen af hende.

Den 45-årige præst Thomas Gotthard, som tidligt i efterforskningen blev sigtet for at have dræbt sin hustru, sidder fortsat varetægtsfængslet. Der er siden da også blevet rejst tiltale mod manden for drabet, og sagen er berammet til senere på året.

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen