To 17-årige fra banden 'Dødspatruljen' beder om lavere straf: 20 år i fængsel for dobbeltdrab

Østre Landsret skal fastsætte straffen til svenskere, som begik to drab med automatvåben og pistol i Herlev.

Artiklens øverste billede

To unge mænd fra den svenske bande ’Dødspatruljen’ håber på at få nedsat straffen efter, at de hver har fået 20 års fængsel for - sammen med tre andre - at deltage i et angreb med automatvåben og en pistol på en parkeringsplads i Sennepshaven i Herlev i juni 2019: Forbrydelsen kostede to mænd livet. Ofrene blev 21 og 23 år.

Ofrene havde forbindelse til en rivaliserende gruppe ved navn Shottaz. Begge holder til i Stockholm-forstaden Rinkeby, men for to år siden udspillede konflikten sig altså blodigt og dødeligt på dansk jord.

To af gerningsmændene var 17 år og gik i gymnasiet. Retten i Glostrup idømte dem sidste år begge fængsel i 20 år, som er den længst mulige sanktion, skriver Ritzau.

Torsdag beder begges forsvarere Østre Landsret om en markant nedsættelse af straffen. Også selv om de er fundet skyldige i at have overtrådt en særlig paragraf om bandekriminalitet, som indebærer mulighed for en fordobling af straffen.

»20 år er næsten livstidsstraf,« siger advokat Henrik Dupont Jørgensen til Ritzau og bemærker, at FN’s Børnekomité har advaret mod at bruge livstid til unge under 18.

Før en lovændring i 2010 kunne unge under 18 år højst straffes med fængsel i otte år. Derefter blev loftet fjernet.

Forsvareren mener, at fængsel mellem 10 og 12 år bør være resultatet.

Dommen afsiges fredag, skriver Ritzau.

kb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen