Opdateret: Mand i midten af 20'erne skudt af politiet under en kæmpe politiaktion

En mand midt i 20'erne er blevet ramt af skud i maven af politiet under en massiv politiaktion i Dannemare på Lolland - den skudte mands tilstand er onsdag eftermiddag ukendt.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Presse-fotos.dk.

Opdateret - politiet oplyser klokken 18.35:

’Politiet blev i dag Klokken 13.20, kaldt ud til en politiforretning på Jørgen C. Pedersens Vej i Dannemare på Lolland. Herunder blev en 25-årig mand ramt i maveregionen af skud afgivet af politiet. Den 25-årige blev med helikopter overført til Rigshospitalets Traumecenter, hvor han er under behandling. Den 25-årige er anholdt og fremstilles i morgen i grundlovsforhør in absentia ved Retten i Nykøbing. Som en tryghedsskabende foranstaltning er den mobile politistation kørt til Dannemare og borgere i området er velkomne til at komme og stille spørgsmål. Vi hører desuden meget gerne fra borgere, der kan bidrage med oplysninger i relation til episoden på stedet. Det er standardprocedure at Den Uafhængige Politiklagemyndighed overtager efterforskningen, når en politimand har afgivet skud. Derfor er der lige nu ikke yderligere oplysninger i sagen.’


Tidligere:

’Politiet er lige nu til massivt til stede på en adresse i Dannemare på Lolland. Politiet har afgivet skud og en mand, født i 1996 er blevet ramt i maven. Han er under behandling, tilstand ukendt. Mere følger ...’

Sådan lyder meldingen fra Lolland-Falsters Politi på Twitter klokken 14.01 onsdag.

Meldingen om, at politiet har afgivet skud, kom ind til politikredsen klokken 13.20. Kredsen oplyser, at politiet er massivt til stede på adressen på Jørgen C. Pedersensvej, hvor episoden har fundet sted.

Det fremgår kort efter klokken 14 ikke, hvorfor politiet rykkede ud til adressen, eller hvorfor der er blevet skudt.

Når politiet enten skyder mod en person eller bruger våben som en direkte trussel mod en eller flere personer, så skal det efterfølgende indberettes til Rigspolitiet.

Rigspolitiets seneste årsrapport om magtanvendelse viser, at der i 2019 var fem sager, hvor politiet skød mod personer. I den forbindelse kom fem personer til skade, men ingen afgik ved døden.

Mellem 2014 og 2019 er der indberettet mellem to og fem sager om året, hvor politiet har skudt mod personer. I 2014, 2015 og 2016 havde samlet set fem sager en dødelig udgang, skriver Ritzau.

Opdateres ...Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen