Politiet skød mand: Den unge mand var bevæbnet med konkurrence-bue og pil

En 25-årig psykisk syge mand er uden for livsfare, efter politiet skød ham i Dannemare på Lolland. Han fremstilles i grundlovsforhør torsdag.

Artiklens øverste billede
Fra stedet, hvor skuddramaet fandt sted. Foto: Presse-fotos.dk.

Den 25-årige mand, der onsdag eftermiddag blev skudt af politiet, er psykisk syg, og han var bevæbnet med en konkurrence-bue og pil, da han blev skudt. Det oplyser den unge mands mor til Ekstra Bladet, og det kan ses på nogle af pressefotografernes billeder fra stedet, hvor dramaet fandt sted - redaktionen har dog valgt ikke at offentliggøre disse billeder.

Dramaet udspillede sig i Dannemare på det sydlige Lolland.

Heldigvis er den unge mand uden for livsfare, oplyser politiet.

Moren til den unge mand siger, at hendes søn er psykisk syg.

Han forventes fremstillet i grundlovsforhør in absentia torsdag eftermiddag. Det betyder, at han ikke selv vil være til stede under grundlovsforhøret.

Politiet vil begære lukkede døre i sagen og ønsker ikke at oplyse, hvad manden er sigtet for.

Den 25-årige blev ramt i maven og blev med helikopter fløjet til Rigshospitalets traumecenter, skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en yderst kortfattet pressemeddelelse onsdag aften.

Politiet blev klokken 13.20 kaldt ud til Jørgen C. Petersens Vej.

Hvorfor politiet blev kaldt ud, vil det ikke oplyse, men det endte med, at den 25-årige blev skudt i maven.

Hvorfor politiet så sig nødsaget til at skyde, fremgår heller ikke af pressemeddelelsen.

Ekstra Bladet har talt med moren til den 25-årige mand. Hun fortæller, at sønnen har en psykisk lidelse og har tidligere været indlagt. Han vil ikke tage medicin.

Efterfølgende gik den 25-årige, der har gået til bueskydning, til det grønne område Hundeparken, siger hans mor til Ekstra Bladet. Med sig skal han have haft en bue. Det er uvist, om han har truet nogen med den.

Som altid når nogen afgår ved døden eller kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der skal undersøge sagen, oplyser Ritzau.


kb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen