Ung vanvidsbilist straffet hårdt: Idømt 2,5 års fængsel og mister kørekortet for altid

23-årig bilist var tiltalt for i alt 18 forskellige forhold. Nu har Retten i Viborg talt.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

En 23-årig mand må affinde sig med, at hans tid som bilist er overstået, nærmest før den kom i gang.

Manden blev tirsdag eftermiddag idømt to og et halvt års fængsel og frakendt førerretten for bestandigt for en lang række forhold, herunder vanvidskørsel.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Vanvidskørslen fandt sted ved Møldrup den 11. april i år, hvor den dømte med høj fart og med en alkoholpromille på mindst 1,83 kørte op mod 140 km/t i en rundkørsel og påkørte en anden personbil, hvilket kvæstede en forsædepassager alvorligt.

Forinden havde han foretaget en hensynsløs overhaling af 4-5 køretøjer.

»Der er tale om et skoleeksempel på den type kørsel, man har ønsket at ramme med hårdere straffe for vanvidskørsel. Jeg er derfor yderst tilfreds med, at retten har idømt en lang fængselsdom og samtidig besluttet at fratage en person, der har skabt stor usikkerhed på vejene for andre trafikanter, retten til at køre bil,« siger anklager Frederik S. W. Rasmussen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Ud over vanvidskørslen den 11. april blev han også kendt skyldig i en række andre grove hastighedsovertrædelser samt overtrædelse af knivloven, rambuktyveri og trusler.

Retten har oven i straffen konfiskeret to køretøjer hos den 23-årige, som har udbedt sig betænkningstid med hensyn til, om sagen skal ankes.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen