Terrordømte ville have nedsat deres straf i Højesteret: Men det gik helt anderledes

Højesteret skærper straffen fra 8 års fængsel til 10 års fængsel for en af de dømte i Drone-sagen, hvor tre mænd i Østre Landsret blev dømt for at have sendt droner og dronedele til Islamisk Stat. De to andre har fået stadfæstet deres domme på 4 år og 6 måneders fængsel og 3 års fængsel.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Tre terrordømte mænd har fået afprøvet deres sag ved Højesteret, og det gik bestemt ikke, som de forventede, oplyser Anklagemyndigheden.

I Østre Landsret var de alle fundet skyldige i at have fremmet Islamisk Stats aktiviteter ved at sende droner og dronedele til terrororganisationen, og derudover var den ene af mændene fundet skyldig i medvirken til forsøg på terrorisme. De blev ved Østre Landsret idømt fængsel i henholdsvis 8 år, 4 år og 6 måneder og 3 år.

I Højesteret ville mændene have straffen nedsat, og den ene – der blev i dømt 8 års fængsel i landsretten – mente, at det var forkert, at han blev dømt efter straffelovens §114, som er den mest alvorlige terrorbestemmelse.

Men Højesteret valgte at skærpe straffen til den ene af de tre mænd, og hævede den fra 8 år til 10 års fængsel. De to andre fik stadfæstet deres domme.

Højesteret slår samtidig fast, at det var rigtigt af Østre Landsret at dømme den ene af de tre mænd for medvirken til forsøg på terrorisme efter den mest alvorlige terrorbestemmelse, oplyser Anklagemyndigheden.

»Jeg er tilfreds med, at Højesteret har skærpet straffen mod den ene tiltalte og stadfæstet dommen mod de to andre tiltalte. Samtidig er det også vigtigt, at Højesteret er enig i, at det er rigtigt at dømme den ene tiltalte for medvirken til terrorisme efter den mest alvorlige terrorbestemmelse. Det kan få betydning for eventuelle fremtidige sager,« siger Anne Risager, der som specialanklager hos Rigsadvokaten har ført sagen ved Højesteret.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen