Mænd tiltalt i sag om rystende trafikdrab: Lod 19-årig døende kvinde ligge og stak af fra ulykkesstedet

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod en 24-årig mand for bl.a. uagtsomt manddrab efter en påkørsel af en 19-årig kvinde i juni. Han og bilens tre øvrige passagerer er desuden tiltalt for at flygte fra ulykken.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Dagen efter Sankthansaften mistede en 19-årig kvinde livet, efter hun om natten var blevet påkørt i vejkrydset Englandsvej/Sundholmsvej på Amager.

Bilen hun blev ramt af kørte ifølge politiet med op til 100 km/t. og overfor rødt, inden den ramte kvinden.

En 24-årig mandlig fører og tre øvrige passagerer kørte fra ulykkesstedet, men blev anholdt samme dag efter en intensiv eftersøgning.

Anklagemyndigheden har nu rejst tiltale mod de fire, og anklageskriftet indeholder i alt fire forhold: uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, flugt fra færdselsuheld, hvor en person er tilføjet betydelig personskade, en grov hastighedsovertrædelse forud for dødsulykken samt brugstyveri af motorkøretøj.

»Tiltalepunkterne dækker over et meget alvorligt hændelsesforløb, og vores vurdering er, at der er tale om særlig hensynsløs kørsel,« siger advokaturchef Kristian Kirk Petersen.

Den 24-årige har siddet varetægtsfængslet, siden den 25. juni.

Sagen mod ham og de tre passagerer skal føres i Københavns Byret.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen